Preprosto več za vas
Puranje prsi s slivami in timijanom v družbi kremne jesenske polente z jurčki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

puranje prsi

Puranja prsa Puranja prsa850 g g
Maslo Maslo36 g g
Olivno olje Olivno olje12 ml ml
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper
Timijan Timijan
Sveže slive Sveže slive150 g g
Jušna osnova Jušna osnova1 dl dl

polenta z jurčki

Pšenični zdrob Pšenični zdrob100 g g
Koruzni zdrob Koruzni zdrob100 g g
Voda Voda5 dl dl
Skuta Skuta100 g g
Svež timijan Svež timijan Vejica Vejica
Jurčki Jurčki2
Belo vino Belo vino0,5 dl dl
Sir ementalec Sir ementalec100 g g
Maslo Maslo
Poper Poper

za serviranje

Jurčki Jurčki
Olivno olje Olivno olje
Solni cvet Solni cvet
Sveže slive Sveže slive

Puranje prsi s slivami in timijanom v družbi kremne jesenske polente z jurčki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Puranje prsi

Puranje prsi narežemo na rezine in jih rahlo potolčemo. V ponvi segrejemo mešanico masla in olja ter na vroči maščobi popečemo puranje rezine 3 do 4 minute na vsaki strani. Rahlo solimo in popramo. Prilijemo jušno osnovo, dodamo vejico timijana in na majhne kocke narezane slive. Malo pokuhamo, da se omaka zgosti in se okusi povežejo.

Polenta z jurčki

Pšenični in koruzni zdrob počasi vmešamo v slan krop, pazimo, da ne nastanejo grudice. Kuhano polento odstavimo z ognja, primešamo skuto in ementalec, ki smo ga grobo naribali. Premešamo, da se sestavine zmešajo in sir raztopi.
Posebej v ponvici segrejemo maslo in na njem popečemo rezine jurčkov. Solimo in popramo. Na koncu dodamo sveži timijan in prilijemo vino ter ponovno zavremo.

Za serviranje

Na servirni krožnik vlijemo malo polente in jo prelijemo z jurčkovo omako z jurčki. Poleg damo puranje rezine v omaki s slivami. Dekoriramo z rezinami svežih jurčkov, ki jih pokapamo z oljčnim oljem (in po želji začinimo s solnim cvetom), ter z nekaj krhlji svežih sliv.
Zraven lahko ponudimo skledo jesenske endivije in radiča s popečenim kruhom ali brstični ohrovt z jabolki in orehi v solati.

Priloga

Jesenska solata.