
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
puranje prsi
Puranja prsa Puranja prsa | 850 g g | ||
Maslo Maslo | 36 g g | ||
Olivno olje Olivno olje | 12 ml ml | ||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper | |||
Timijan Timijan | |||
Sveže slive Sveže slive | 150 g g | ||
Jušna osnova Jušna osnova | 1 dl dl |
polenta z jurčki
Pšenični zdrob Pšenični zdrob | 100 g g | ||
Koruzni zdrob Koruzni zdrob | 100 g g | ||
Voda Voda | 5 dl dl | ||
Skuta Skuta | 100 g g | ||
Svež timijan Svež timijan | Vejica Vejica | ||
Jurčki Jurčki | 2 | ||
Belo vino Belo vino | 0,5 dl dl | ||
Sir ementalec Sir ementalec | 100 g g | ||
Maslo Maslo | |||
Poper Poper |
za serviranje
Jurčki Jurčki | |||
Olivno olje Olivno olje | |||
Solni cvet Solni cvet | |||
Sveže slive Sveže slive |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPuranje prsi s slivami in timijanom v družbi kremne jesenske polente z jurčki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Puranje prsi
Puranje prsi narežemo na rezine in jih rahlo potolčemo. V ponvi segrejemo mešanico masla in olja ter na vroči maščobi popečemo puranje rezine 3 do 4 minute na vsaki strani. Rahlo solimo in popramo. Prilijemo jušno osnovo, dodamo vejico timijana in na majhne kocke narezane slive. Malo pokuhamo, da se omaka zgosti in se okusi povežejo.
Polenta z jurčki
Pšenični in koruzni zdrob počasi vmešamo v slan krop, pazimo, da ne nastanejo grudice. Kuhano polento odstavimo z ognja, primešamo skuto in ementalec, ki smo ga grobo naribali. Premešamo, da se sestavine zmešajo in sir raztopi.
Posebej v ponvici segrejemo maslo in na njem popečemo rezine jurčkov. Solimo in popramo. Na koncu dodamo sveži timijan in prilijemo vino ter ponovno zavremo.
Za serviranje
Na servirni krožnik vlijemo malo polente in jo prelijemo z jurčkovo omako z jurčki. Poleg damo puranje rezine v omaki s slivami. Dekoriramo z rezinami svežih jurčkov, ki jih pokapamo z oljčnim oljem (in po želji začinimo s solnim cvetom), ter z nekaj krhlji svežih sliv.
Zraven lahko ponudimo skledo jesenske endivije in radiča s popečenim kruhom ali brstični ohrovt z jabolki in orehi v solati.
Priloga
Jesenska solata.