
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Puranja prsa Puranja prsa | 1000 g g | ||
Rdeče vino Rdeče vino | 2 dl dl | ||
Olivno olje Olivno olje | 1 dl dl | ||
Čebula Čebula | 1 | ||
Maslo Maslo | 150 g g | ||
Mešanica svežih zelišč Mešanica svežih zelišč | |||
Česen Česen | 1 | ||
Zelena Zelena | 2 | ||
Korenje Korenje | 1 | ||
Por Por | 1 | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 90 g g | ||
Vermut Vermut | 0,5 dl dl | ||
Konjak Konjak | 0,5 dl dl | ||
Jušna osnova Jušna osnova | 5 dl dl | ||
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 3 | ||
Smetana za kuhanje Smetana za kuhanje | 100 g g | ||
Gobe Gobe | 250 g g | ||
Limonin sok Limonin sok | 12 ml ml | ||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper | |||
Peteršilj Peteršilj | |||
Bageta Bageta | 1 | ||
Sir munster Sir munster | 200 |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPuranji blanquette z bageto in beaufortom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Puranje meso oplaknemo v hladni vodi, osušimo in razrežemo na manjše dele, ki jih čez noč mariniramo v pokriti posodi, v katero smo dali vino, olje in šopek zelišč.
Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Čebulo očistimo in drobno sesekljamo. Korenček ostrgamo in narežemo na kocke, por in stebelno zeleno pa na tanke obročke.
V posodi segrejemo 100 gramov masla in na njem z vseh strani popečemo marinirane puranje kose. Meso vzamemo iz posode in shranimo na toplem. Na isti maščobi popražimo čebulo in česen, da zlato porumenita, nato pa dodamo korenček, zeleno in por.Dušimo 15 minut,dolijemo dva decilitra jušne osnove,kuhamo še 10 minutin z mešalnikom zmešamo v enotno tekočo zmes. Dodamo kose mesa in v pokriti posodina nizki temperaturi dušimo približno 30 minut.
Medtem v drugi posodi na vročem maslu (50 gramov) na hitro popražimo moko, pazimo, da ne porjavi. Dolijemo dva decilitra jušne osnove, vermut in konjak. Zavremo, da alkohol povre, nato pakuhamo še 10 minut na srednji temperaturi.Dodamo narezane gobe, ki smo jih predhodno pokapali z limonovim sokom, indušimo še približno pet minut oziroma dokler se ne zmehčajo.
Rumenjake v posodi nad soparo zmešamo z decilitrom jušne osnove in smetano, da nastane gosta kremna zmes. Omako z gobami in jajčno kremo postopoma vmešamo v posodo s puranom terkuhamo na nizki temperaturi še 15 minut;pazimo, da enolončnica ne zavre, sicer bi rumenjak zakrknil. Če se nam zdi pregosto, lahko dolijemo še malo tople osnove. Solimo in popramo po okusu.
Bageto narežemo na rezine in jih z obeh strani popečemo. Na vsako položimo rezino francoskega sira.
Serviranje
Puranjo enolončnico razdelimo v globoke krožnike ali manjše kozice ter jo tik pred serviranjem potresemo z grobo natrganima peteršiljem in zeleno. Poleg ponudimo rezine popečene bagete z beaufortom.