Preprosto več za vas
Puranji blanquette z bageto in beaufortom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Puranja prsa Puranja prsa1000 g g
Rdeče vino Rdeče vino2 dl dl
Olivno olje Olivno olje1 dl dl
Čebula Čebula1
Maslo Maslo150 g g
Mešanica svežih zelišč Mešanica svežih zelišč
Česen Česen1
Zelena Zelena2
Korenje Korenje1
Por Por1
Pšenična moka Pšenična moka90 g g
Vermut Vermut0,5 dl dl
Konjak Konjak0,5 dl dl
Jušna osnova Jušna osnova5 dl dl
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak3
Smetana za kuhanje Smetana za kuhanje100 g g
Gobe Gobe250 g g
Limonin sok Limonin sok12 ml ml
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper
Peteršilj Peteršilj
Bageta Bageta1
Sir munster Sir munster200

Puranji blanquette z bageto in beaufortom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(1)

Priprava

Puranje meso oplaknemo v hladni vodi, osušimo in razrežemo na manjše dele, ki jih čez noč mariniramo v pokriti posodi, v katero smo dali vino, olje in šopek zelišč.

Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Čebulo očistimo in drobno sesekljamo. Korenček ostrgamo in narežemo na kocke, por in stebelno zeleno pa na tanke obročke.

V posodi segrejemo 100 gramov masla in na njem z vseh strani popečemo marinirane puranje kose. Meso vzamemo iz posode in shranimo na toplem. Na isti maščobi popražimo čebulo in česen, da zlato porumenita, nato pa dodamo korenček, zeleno in por.Dušimo 15 minut,dolijemo dva decilitra jušne osnove,kuhamo še 10 minutin z mešalnikom zmešamo v enotno tekočo zmes. Dodamo kose mesa in v pokriti posodina nizki temperaturi dušimo približno 30 minut.

Medtem v drugi posodi na vročem maslu (50 gramov) na hitro popražimo moko, pazimo, da ne porjavi. Dolijemo dva decilitra jušne osnove, vermut in konjak. Zavremo, da alkohol povre, nato pakuhamo še 10 minut na srednji temperaturi.Dodamo narezane gobe, ki smo jih predhodno pokapali z limonovim sokom, indušimo še približno pet minut oziroma dokler se ne zmehčajo.

Rumenjake v posodi nad soparo zmešamo z decilitrom jušne osnove in smetano, da nastane gosta kremna zmes. Omako z gobami in jajčno kremo postopoma vmešamo v posodo s puranom terkuhamo na nizki temperaturi še 15 minut;pazimo, da enolončnica ne zavre, sicer bi rumenjak zakrknil. Če se nam zdi pregosto, lahko dolijemo še malo tople osnove. Solimo in popramo po okusu.

Bageto narežemo na rezine in jih z obeh strani popečemo. Na vsako položimo rezino francoskega sira.

Serviranje

Puranjo enolončnico razdelimo v globoke krožnike ali manjše kozice ter jo tik pred serviranjem potresemo z grobo natrganima peteršiljem in zeleno. Poleg ponudimo rezine popečene bagete z beaufortom.