Preprosto več za vas
Puranji file s popečeno bageto in “zimskimi cvetovi” na jajčni omaki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Puranja prsa Puranja prsa1 kg kg
Bageta Bageta1
Orehova jedrca Orehova jedrca

za marinado

Olivno olje Olivno olje2 dl dl
Limonin sok Limonin sok1
Belo vino Belo vino1 dl dl
Rožmarin Rožmarin Vejica Vejica
Česen Česen2
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper
Limonina lupina Limonina lupina

"zimski cvetovi"

Brokoli Brokoli500 g g
Česen Česen2
Soda bikarbona Soda bikarbona2 g g
Cvetača Cvetača1
Limonin sok Limonin sok
Čebula Čebula
Sladkor Sladkor6 g g
Sol Sol
Poper Poper

jajčna omaka

Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak2
Maslo Maslo150 g g
Sladka smetana Sladka smetana1,5 dl dl
Limonin sok Limonin sok4 ml ml
Sol Sol
Poper Poper

Puranji file s popečeno bageto in “zimskimi cvetovi” na jajčni omaki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(1)

Priprava

Česnu odstranimo kalček, rožmarin osmukamo. Puranji file narežemo na zrezke debeline en centimeter.

V večji posodi zmešamo vse sestavine za marinado (lahko dodamo še druge začimbe po okusu) in z njo na debelo premažemo puranje zrezke. Pokrijemo s prozorno folijo inpustimo v marinadi vsaj dve uri.Tako pripravljeno meso bo okusnejše in mehkejše.

Cvetači odstranimo liste. Brokoli skuhamo v posodi z osoljeno vodo, v katero smo dodali na pol razrezana stroka česna in sodo bikarbono (za ohranitev barve). V vodo, kjer bomo skuhali cvetačo, damo čebulo, limonov sok, sladkor, sol in (kajenski) poper. Brokoli in cvetačo skuhamo do čvrstega (cvetača potrebuje malo več časa). Odcedimo in razrežemo na rezine.

V posodi zavremo maslo in smetano, dodamo limonov sok, solimo, popramo, premešamo in odstavimo z ognja. Z mešalnikom vmešamo rumenjaka, stepamo, da dobimo gostejšo kremo in pustimo na toplem.

Puranje zrezke spečemo na oljčnem olju do zlatorjave barve.

Orehova jedrca grobo narežemo. Bageto narežemo na rezine in jih v ponvi na maslu z obeh strani popečemo.

Serviranje

Na segret servirni krožnik damo puranje zrezke, ki jih posujemo z nasekljanimi orehovimi jedrci, poleg purana izmenično razporedimo rezine brokolija in cvetače, ki jih prelijemo z jajčno omako. Postrežemo s popečenimi rezinami polnozrnate bagete.

Nasvet

Meso lahko krajši čas mariniramo na sobni temperaturi, pri večurnem mariniranju pa meso shranimo v hladilnik. Tekočino, v kateri smo skuhali cvetačo in brokoli, lahko prihranimo kot zelenjavno jušno osnovo.