
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Puranja prsa Puranja prsa | 1 kg kg | |
Bageta Bageta | 1 | |
Orehova jedrca Orehova jedrca |
za marinado
Olivno olje Olivno olje | 2 dl dl | |
Limonin sok Limonin sok | 1 | |
Belo vino Belo vino | 1 dl dl | |
Rožmarin Rožmarin | Vejica Vejica | |
Česen Česen | 2 | |
Solni cvet Solni cvet | ||
Poper Poper | ||
Limonina lupina Limonina lupina |
"zimski cvetovi"
Brokoli Brokoli | 500 g g | |
Česen Česen | 2 | |
Soda bikarbona Soda bikarbona | 2 g g | |
Cvetača Cvetača | 1 | |
Limonin sok Limonin sok | ||
Čebula Čebula | ||
Sladkor Sladkor | 6 g g | |
Sol Sol | ||
Poper Poper |
jajčna omaka
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 2 | |
Maslo Maslo | 150 g g | |
Sladka smetana Sladka smetana | 1,5 dl dl | |
Limonin sok Limonin sok | 4 ml ml | |
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPuranji file s popečeno bageto in “zimskimi cvetovi” na jajčni omaki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Česnu odstranimo kalček, rožmarin osmukamo. Puranji file narežemo na zrezke debeline en centimeter.
V večji posodi zmešamo vse sestavine za marinado (lahko dodamo še druge začimbe po okusu) in z njo na debelo premažemo puranje zrezke. Pokrijemo s prozorno folijo inpustimo v marinadi vsaj dve uri.Tako pripravljeno meso bo okusnejše in mehkejše.
Cvetači odstranimo liste. Brokoli skuhamo v posodi z osoljeno vodo, v katero smo dodali na pol razrezana stroka česna in sodo bikarbono (za ohranitev barve). V vodo, kjer bomo skuhali cvetačo, damo čebulo, limonov sok, sladkor, sol in (kajenski) poper. Brokoli in cvetačo skuhamo do čvrstega (cvetača potrebuje malo več časa). Odcedimo in razrežemo na rezine.
V posodi zavremo maslo in smetano, dodamo limonov sok, solimo, popramo, premešamo in odstavimo z ognja. Z mešalnikom vmešamo rumenjaka, stepamo, da dobimo gostejšo kremo in pustimo na toplem.
Puranje zrezke spečemo na oljčnem olju do zlatorjave barve.
Orehova jedrca grobo narežemo. Bageto narežemo na rezine in jih v ponvi na maslu z obeh strani popečemo.
Serviranje
Na segret servirni krožnik damo puranje zrezke, ki jih posujemo z nasekljanimi orehovimi jedrci, poleg purana izmenično razporedimo rezine brokolija in cvetače, ki jih prelijemo z jajčno omako. Postrežemo s popečenimi rezinami polnozrnate bagete.
Nasvet
Meso lahko krajši čas mariniramo na sobni temperaturi, pri večurnem mariniranju pa meso shranimo v hladilnik. Tekočino, v kateri smo skuhali cvetačo in brokoli, lahko prihranimo kot zelenjavno jušno osnovo.