Puranji file s svežimi polnjenimi testeninami in regratovo solato

Puranji file s svežimi polnjenimi testeninami in regratovo solato image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 2 h

Sestavine

4 število porcij
  • za puranji file

    • 800   g puranja prsa
    •   limonina lupina
    •   timijan
    •   olivno olje
    •   solni cvet
    •   poper
  • za testenine

    • 250   g polnjene testenine
    • 100   g mešani oreščki
    •   maslo
    •   sol
  • za regratovo solato

    • 250   g regrat
    • 3   krompir
    • 3   jajca
    • 200   g buffalo mozzarella
    • 150   g panceta
    •   olivno olje
    •   balzamični kis
    •   sol

Priprava

    Puranje prsi:Vodno kopelsegrejemo na 73 °C.Puranji file solimo in popramo, dodamo limonino lupinico in timijan ter damo v vrečko za vakuumiranje. Zatesnimo in položimo v vodno kopel.Po 180 minutahvzamemo meso iz vrečke in ga obrišemo s papirno brisačo, sok v vrečki prihranimo za omako.

    Segreto ponev polijemo z nekaj kapljicami oljčnega olja. Puranje prsi z vseh strani zapečemo, dodamo sok iz vrečke za vakuumiranje in dušimo še dve minuti, preden meso narežemo na rezine.

    Regratova solata:Regrat očistimo, dobro operemo in odcedimo. Krompir operemo in skuhamo v lupini. Jajca v trdo skuhamo. Panceto narežemo na kocke in hrustljavo popečemo v ponvi.

    Jajca in krompir olupimo ter narežemo na rezine. Regrat pokapamo z oljčnim oljem in kisom, dodamo bivoljo mocarelo, krompir in jajca. Solimo in premešamo. Solato potresemo še s panceto.

    Testenine:Sveže polnjene testenine skuhamo v osoljenem kropu in odcedimo. Stresemo v ponev z omako, ki je ostala od pečenja puranjih prsi, ter dodamo žlico masla in premešamo. V drugi ponvi popražimo grobo sesekljano mešanico oreščkov.

    Na ogrete servirne krožnike razdelimo testenine in jih potresemo s praženimi oreščki, zraven postrežemo rezine purana. Po želji dekoriramo z vejico rožmarina. Za prilogo ponudimo regratovo solato in omako s hrenom Deluxe.

    Puranje prsi so precej puste in brez izrazitega okusa, s kuhanjem v vakuumu (priprava sous-vide) z izbranimi začimbami in zelišči pa postanejo sočne in okusne. Regratovi solati lahko po želji dodamo tudi kuhan fižol, strt česen, ocvrte kolobarje čebule, češnjev paradižnik, pest rukole … Skratka, kar nam je všeč oz. kar imamo pri roki.