Preprosto več za vas
Puranji file s svežimi polnjenimi testeninami in regratovo solato

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

za puranji file

Puranja prsa Puranja prsa800 g g
Limonina lupina Limonina lupina
Timijan Timijan
Olivno olje Olivno olje
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

za testenine

Polnjene testenine Polnjene testenine250 g g
Mešani oreščki Mešani oreščki100 g g
Maslo Maslo
Sol Sol

za regratovo solato

Regrat Regrat250 g g
Krompir Krompir3
Jajca Jajca3
Buffalo mozzarella Buffalo mozzarella200 g g
Panceta Panceta150 g g
Olivno olje Olivno olje
Balzamični kis Balzamični kis
Sol Sol

Puranji file s svežimi polnjenimi testeninami in regratovo solato

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(0)

Priprava

Puranje prsi:
Vodno kopelsegrejemo na 73 °C.Puranji file solimo in popramo, dodamo limonino lupinico in timijan ter damo v vrečko za vakuumiranje. Zatesnimo in položimo v vodno kopel.Po 180 minutahvzamemo meso iz vrečke in ga obrišemo s papirno brisačo, sok v vrečki prihranimo za omako.

Segreto ponev polijemo z nekaj kapljicami oljčnega olja. Puranje prsi z vseh strani zapečemo, dodamo sok iz vrečke za vakuumiranje in dušimo še dve minuti, preden meso narežemo na rezine.

Regratova solata:
Regrat očistimo, dobro operemo in odcedimo. Krompir operemo in skuhamo v lupini. Jajca v trdo skuhamo. Panceto narežemo na kocke in hrustljavo popečemo v ponvi.

Jajca in krompir olupimo ter narežemo na rezine. Regrat pokapamo z oljčnim oljem in kisom, dodamo bivoljo mocarelo, krompir in jajca. Solimo in premešamo. Solato potresemo še s panceto.

Testenine:
Sveže polnjene testenine skuhamo v osoljenem kropu in odcedimo. Stresemo v ponev z omako, ki je ostala od pečenja puranjih prsi, ter dodamo žlico masla in premešamo. V drugi ponvi popražimo grobo sesekljano mešanico oreščkov.

Serviranje

Na ogrete servirne krožnike razdelimo testenine in jih potresemo s praženimi oreščki, zraven postrežemo rezine purana. Po želji dekoriramo z vejico rožmarina. Za prilogo ponudimo regratovo solato in omako s hrenom Deluxe.

Nasvet

Puranje prsi so precej puste in brez izrazitega okusa, s kuhanjem v vakuumu (priprava sous-vide) z izbranimi začimbami in zelišči pa postanejo sočne in okusne. Regratovi solati lahko po želji dodamo tudi kuhan fižol, strt česen, ocvrte kolobarje čebule, češnjev paradižnik, pest rukole … Skratka, kar nam je všeč oz. kar imamo pri roki.