
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
za puranji file
Puranja prsa Puranja prsa | 800 g g | |
Limonina lupina Limonina lupina | ||
Timijan Timijan | ||
Olivno olje Olivno olje | ||
Solni cvet Solni cvet | ||
Poper Poper |
za testenine
Polnjene testenine Polnjene testenine | 250 g g | |
Mešani oreščki Mešani oreščki | 100 g g | |
Maslo Maslo | ||
Sol Sol |
za regratovo solato
Regrat Regrat | 250 g g | |
Krompir Krompir | 3 | |
Jajca Jajca | 3 | |
Buffalo mozzarella Buffalo mozzarella | 200 g g | |
Panceta Panceta | 150 g g | |
Olivno olje Olivno olje | ||
Balzamični kis Balzamični kis | ||
Sol Sol |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPuranji file s svežimi polnjenimi testeninami in regratovo solato
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Puranje prsi:
Vodno kopelsegrejemo na 73 °C.Puranji file solimo in popramo, dodamo limonino lupinico in timijan ter damo v vrečko za vakuumiranje. Zatesnimo in položimo v vodno kopel.Po 180 minutahvzamemo meso iz vrečke in ga obrišemo s papirno brisačo, sok v vrečki prihranimo za omako.
Segreto ponev polijemo z nekaj kapljicami oljčnega olja. Puranje prsi z vseh strani zapečemo, dodamo sok iz vrečke za vakuumiranje in dušimo še dve minuti, preden meso narežemo na rezine.
Regratova solata:
Regrat očistimo, dobro operemo in odcedimo. Krompir operemo in skuhamo v lupini. Jajca v trdo skuhamo. Panceto narežemo na kocke in hrustljavo popečemo v ponvi.
Jajca in krompir olupimo ter narežemo na rezine. Regrat pokapamo z oljčnim oljem in kisom, dodamo bivoljo mocarelo, krompir in jajca. Solimo in premešamo. Solato potresemo še s panceto.
Testenine:
Sveže polnjene testenine skuhamo v osoljenem kropu in odcedimo. Stresemo v ponev z omako, ki je ostala od pečenja puranjih prsi, ter dodamo žlico masla in premešamo. V drugi ponvi popražimo grobo sesekljano mešanico oreščkov.
Serviranje
Na ogrete servirne krožnike razdelimo testenine in jih potresemo s praženimi oreščki, zraven postrežemo rezine purana. Po želji dekoriramo z vejico rožmarina. Za prilogo ponudimo regratovo solato in omako s hrenom Deluxe.
Nasvet
Puranje prsi so precej puste in brez izrazitega okusa, s kuhanjem v vakuumu (priprava sous-vide) z izbranimi začimbami in zelišči pa postanejo sočne in okusne. Regratovi solati lahko po želji dodamo tudi kuhan fižol, strt česen, ocvrte kolobarje čebule, češnjev paradižnik, pest rukole … Skratka, kar nam je všeč oz. kar imamo pri roki.