Preprosto več za vas
Raca s tajskimi začimbami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Raca Raca1
Ananas Ananas1
Rdeča paprika Rdeča paprika2
Mlada čebula Mlada čebula4
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik200 g g
Česen Česen4
Ingver Ingver50 g g
Limona Limona1
Rižev kis Rižev kis
Med Med
Sol Sol
Poper Poper
Olje Olje
Sezamova semena Sezamova semena40 g g

Raca s tajskimi začimbami

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(0)

Priprava

Raco vzamemo iz hladilnika, in pustimo, da se ogreje na sobno temperaturo. Začinimo s soljo. Odstranimo odvečno maščobo.

Pečico ogrejemo na 160 °C.Raco položimo na rešetko tako, da so prsa obrnjena navzgor, in jo postavimo v pečico.Po eni uri pečenja raco obrnemo in pečemo še eno uro.Nato jo ponovno obrnemo intemperaturo povečamo na 210°C,da se skorja hrustljavo zapeče.Temperatura v notranjosti race mora znašati 74 °C.Vzamemo meso iz pečice in ga pred razrezom pustimo še nekaj časa stati.

Na olju pražimo mlado čebulo - bele dele, dodamo sesekljan česen in nariban ingver. Očistimo in operemo papriko, ananas in paradižnike ter jih narežemo na večje kose. Na ponev stresemo kose ananasa in paprike ter pražimo kratek čas. Na koncu dodamo kose paradižnikov, sol, poper, žlico medu, sezamovo seme in račje meso narezano na rezine. Na kratko pregrejemo in postrežemo.