
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Raca Raca | 1 | ||
Ananas Ananas | 1 | ||
Rdeča paprika Rdeča paprika | 2 | ||
Mlada čebula Mlada čebula | 4 | ||
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik | 200 g g | ||
Česen Česen | 4 | ||
Ingver Ingver | 50 g g | ||
Limona Limona | 1 | ||
Rižev kis Rižev kis | |||
Med Med | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Olje Olje | |||
Sezamova semena Sezamova semena | 40 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamRaca s tajskimi začimbami
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Raco vzamemo iz hladilnika, in pustimo, da se ogreje na sobno temperaturo. Začinimo s soljo. Odstranimo odvečno maščobo.
Pečico ogrejemo na 160 °C.Raco položimo na rešetko tako, da so prsa obrnjena navzgor, in jo postavimo v pečico.Po eni uri pečenja raco obrnemo in pečemo še eno uro.Nato jo ponovno obrnemo intemperaturo povečamo na 210°C,da se skorja hrustljavo zapeče.Temperatura v notranjosti race mora znašati 74 °C.Vzamemo meso iz pečice in ga pred razrezom pustimo še nekaj časa stati.
Na olju pražimo mlado čebulo - bele dele, dodamo sesekljan česen in nariban ingver. Očistimo in operemo papriko, ananas in paradižnike ter jih narežemo na večje kose. Na ponev stresemo kose ananasa in paprike ter pražimo kratek čas. Na koncu dodamo kose paradižnikov, sol, poper, žlico medu, sezamovo seme in račje meso narezano na rezine. Na kratko pregrejemo in postrežemo.