Raca s tajskimi začimbami

Raca s tajskimi začimbami image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 2 h

Sestavine

4 število porcij
    • 1   raca
    • 1   ananas
    • 2   rdeča paprika
    • 4   mlada čebula
    • 200   g češnjev paradižnik
    • 4   česen
    • 50   g ingver
    • 1   limona
    •   rižev kis
    •   med
    •   sol
    •   poper
    •   olje
    • 40   g sezamova semena

Priprava

    Raco vzamemo iz hladilnika, in pustimo, da se ogreje na sobno temperaturo. Začinimo s soljo. Odstranimo odvečno maščobo.

    Pečico ogrejemo na 160 °C.Raco položimo na rešetko tako, da so prsa obrnjena navzgor, in jo postavimo v pečico.Po eni uri pečenja raco obrnemo in pečemo še eno uro.Nato jo ponovno obrnemo intemperaturo povečamo na 210°C,da se skorja hrustljavo zapeče.Temperatura v notranjosti race mora znašati 74 °C.Vzamemo meso iz pečice in ga pred razrezom pustimo še nekaj časa stati.

    Na olju pražimo mlado čebulo - bele dele, dodamo sesekljan česen in nariban ingver. Očistimo in operemo papriko, ananas in paradižnike ter jih narežemo na večje kose. Na ponev stresemo kose ananasa in paprike ter pražimo kratek čas. Na koncu dodamo kose paradižnikov, sol, poper, žlico medu, sezamovo seme in račje meso narezano na rezine. Na kratko pregrejemo in postrežemo.