
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Ramsteak Ramsteak | 300 g g | |
Šalotka Šalotka | 200 g g | |
Krompir Krompir | 300 g g | |
Maslo Maslo | 100 g g | |
Grozdni sirup Grozdni sirup | 35 ml ml | |
Česen Česen | 5 | |
Timijan Timijan | ||
Muškatni orešček Muškatni orešček | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRamstek s šalotko in grozdnim sirupom ter pečenim krompirjem
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Zrezek dve uri pustimo na sobni temperaturi. Tik pred peko ga posolimo in damo na žar. Pečemo ga do 50 stopinj notranje temperature. Zrezek nato premestimo v ponev, v kateri smo razpustili maslo. Meso obložimo s šopkom timijana in česna. Nujno pustimo, da meso počiva približno 10 minut. Na koncu ga še dobro popopramo.
V ponev dodamo malo masla, sol, muškatni orešček in poper. Šalotko narežemo na krhlje in podušimo v ponvi. Ko se šalotka omehča, dodamo grozdni sirup in dušimo še 15 minut.
Šalotkino »marmelado« serviramo ob mesu, kot prilogo pa ponudimo pečen krompir.