Ramstek s šalotko in grozdnim sirupom ter pečenim krompirjem

Ramstek s šalotko in grozdnim sirupom ter pečenim krompirjem image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

2 število porcij
    • 300   g ramsteak
    • 200   g šalotka
    • 300   g krompir
    • 100   g maslo
    • 35   ml grozdni sirup
    • 5   česen
    •   timijan
    •   muškatni orešček
    •   sol
    •   poper

Priprava

    Zrezek dve uri pustimo na sobni temperaturi. Tik pred peko ga posolimo in damo na žar. Pečemo ga do 50 stopinj notranje temperature. Zrezek nato premestimo v ponev, v kateri smo razpustili maslo. Meso obložimo s šopkom timijana in česna. Nujno pustimo, da meso počiva približno 10 minut. Na koncu ga še dobro popopramo.

    V ponev dodamo malo masla, sol, muškatni orešček in poper. Šalotko narežemo na krhlje in podušimo v ponvi. Ko se šalotka omehča, dodamo grozdni sirup in dušimo še 15 minut.

    Šalotkino »marmelado« serviramo ob mesu, kot prilogo pa ponudimo pečen krompir.