Preprosto več za vas
Ramstek s šalotko in grozdnim sirupom ter pečenim krompirjem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Goveji zrezek Goveji zrezek300 g g
Šalotka Šalotka200 g g
Krompir Krompir300 g g
Maslo Maslo100 g g
Grozdni sirup Grozdni sirup35 ml ml
Česen Česen5
Timijan Timijan
Muškatni orešček Muškatni orešček
Sol Sol
Poper Poper

Ramstek s šalotko in grozdnim sirupom ter pečenim krompirjem

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Zrezek dve uri pustimo na sobni temperaturi. Tik pred peko ga posolimo in damo na žar. Pečemo ga do 50 stopinj notranje temperature. Zrezek nato premestimo v ponev, v kateri smo razpustili maslo. Meso obložimo s šopkom timijana in česna. Nujno pustimo, da meso počiva približno 10 minut. Na koncu ga še dobro popopramo.

V ponev dodamo malo masla, sol, muškatni orešček in poper. Šalotko narežemo na krhlje in podušimo v ponvi. Ko se šalotka omehča, dodamo grozdni sirup in dušimo še 15 minut.

Šalotkino »marmelado« serviramo ob mesu, kot prilogo pa ponudimo pečen krompir.