Zrezek dve uri pustimo na sobni temperaturi. Tik pred peko ga posolimo in damo na žar. Pečemo ga do 50 stopinj notranje temperature. Zrezek nato premestimo v ponev, v kateri smo razpustili maslo. Meso obložimo s šopkom timijana in česna. Nujno pustimo, da meso počiva približno 10 minut. Na koncu ga še dobro popopramo.
Ramstek s šalotko in grozdnim sirupom ter pečenim krompirjem
Sestavine
2
število porcij
-
- 300 g ramsteak
- 200 g šalotka
- 300 g krompir
- 100 g maslo
- 35 ml grozdni sirup
- 5 česen
- timijan
- muškatni orešček
- sol
- poper
Priprava
V ponev dodamo malo masla, sol, muškatni orešček in poper. Šalotko narežemo na krhlje in podušimo v ponvi. Ko se šalotka omehča, dodamo grozdni sirup in dušimo še 15 minut.
Šalotkino »marmelado« serviramo ob mesu, kot prilogo pa ponudimo pečen krompir.