Preprosto več za vas
Ratatuille

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Jajčevec Jajčevec2
Bučke Bučke2
Rumena paprika Rumena paprika1
Čebula Čebula
Česen Česen3
Paradižnik Paradižnik4
Pelati Pelati
Balzamični kis Balzamični kis4 ml ml
Suhi timijan Suhi timijan1,5 g g
Bazilika Bazilika
Sol Sol
Poper Poper
Olivno olje Olivno olje

Ratatouille

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Bučko in jajčevca nareži na ½ cm velike kolobarje, čebulo na rezinice, papriko in paradižnik na kocke ter sesekljaj česen. V ponvi na olju na obeh straneh popeci kolute zelenjave (zelenjava naj bo med peko v enem sloju), ne pozabi jih soliti. Pečeno zelenjavo daj na stran, potem pa na olju popraži čebulo in papriko. Ko se zmehčata, dodaj timijan, potem še česen in praži, da česen zadiši. Dodaj sveži paradižnik in polovico konzerve pelatovter kuhaj približno 10 minut. Dodaj še balzamični kis ter posoli in popopraj. Omako odstavi z ognja, potem pa nanjo razporedi zelenjavo. Potem pokrito ponev vrni na štedilnik in kuhaj še 5 minut. Zelenjavo odkrij, okrasi s svežo baziliko in postrezi.

Nasveti

Če svežega paradižnika nimaš, uporabi le pelate, lahko pa uporabiš seveda tudi le svežega. Balzamični kis ni nujen, vendar pa okus vsekakor izboljša. Rožice iz bučke narediš tako, da z lupilcem zelenjave najprej narediš tanko rezinico, potem pa jo zaviješ v rožico. Na koncu lahko zelenjavo pogreješ tudi v pečici - daj jo za pet minut v pečico, ogreto na 160°c. Ratatuille lahko postrežeš s kruhom, na rižu ali pa pire krompirju. Odličen je tudi kot priloga pečenemu mesu. Jed lahko pripraviš v navadni ponvi. Če za takšno okraševanje nimaš časa, lahko bučke in jajčevce narežeš na kose in popečeš skupaj na enkrat, potem pa umešaš v paradižnikovo omako.