Preprosto več za vas
Razkoščičena račka z mlinci, s hrustljavim rdečim zeljem in figovo omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Raca

Raca Raca2 kg kg
Rdeča paprika Rdeča paprika30 g g
Timijan Timijan1
Majaron Majaron1
Jušna osnova Jušna osnova4 dl dl
Sončnično olje Sončnično olje
Lovorov list Lovorov list2
Česen Česen2
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

Hrustljavo rdeče zelje

Rdeče zelje Rdeče zelje400 g g
Sončnično olje Sončnično olje
Šalotka Šalotka0,5
Sladkor Sladkor10 g g
Rdeče vino Rdeče vino0,5 dl dl
Sol Sol
Mleta kumina Mleta kumina
Muškatni orešček Muškatni orešček
Pšenična moka Pšenična moka
Jajca Jajca
Drobtine Drobtine

Figova omaka

Fige Fige200 g g
Belo vino Belo vino
(Tokaj)
3 dl dl
Korenje Korenje2
Čebula Čebula1
Maslo Maslo35 g g
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

Mlinci

Mlinci Mlinci250 g g

Serviranje

Fige Fige2
Jajca Jajca2

Razkoščičena račka z mlinci, s hrustljavim rdečim zeljem in figovo omako

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(0)

Priprava

Raca

Raco razkosamo, operemo pod tekočo mrzlo vodo ter dobro osušimo s papirnatimi brisačami. Damo v skledo, solimo, popramo, začinimo z rdečo papriko v prahu, dodamo timijan, majaron, lovor, strt česen, ki smo mu odstranili kalček, pokapljamo z oljem in dobro pregnetemo. Pokrijemo s folijo in pustimo počivati/mariniramo vsaj 60 minut, najbolje pa čez noč.

Segrejemo ponev in na maslu popečemo kose mesa, ki smo jim predhodno odstranili začimbe/zelišča, (s kožo navzdol) 3 do 4 minute. Maščobo, ki se je pri tem izločila, prihranimo.
Pečico segrejemo na 200 ‘C.
Račje meso prestavimo na pekač tako, da je koža obrnjena navzgor. Kožo nekajkrat z ostrim nožem prerežemo. Pečemo 20 minut.
Prilijemo 4 dl tople jušne osnove, dodamo maščobo in pečemo še 10 minut. (Pazimo, da ostane notranjost mesa še rožnata.)
Pekač vzamemo iz pečice in pustimo pokrito počivati 10 minut.
Račjim prsim in bedrom odstranimo kosti in zrežemo na rezine.
Druge dele mesa ločimo od kosti in zrežemo na trakove.

Hrustljavo rdeče zelje

Rdeče zelje očistimo in narežemo na tanke rezance.

Šalotko olupimo, očistimo, na drobno sesekljamo in ponvi na vročem olju popražimo. Dodamo sladkor in pražimo, da karamelizira. Primešamo narezano rdeče zelje, ga popražimo, prilijemo malo jušne osnove, rdeče vino dodamo začimbe in dušimo zelje do mehkega. Odcedimo, malo ohladimo in oblikujemo v kroglice. Za 30 minut jih postavimo v zamrzovalnik, da se strdijo, nato pa pomokamo, otresemo odvečno moko, potopimo v stepeno jajce, odcedimo, povaljamo v krušnih drobinah in ocvremo v vročem olju.

Figova omaka

Medtem na drobno sesekljamo čebulo ter korenček in ju popražimo v ponvi na maščobi, ki je ostala od pečenja mesa. Prilijemo tokaj in dodamo fige, ki smo jih predhodno razrezali na četrtine. Ponovno zavremo. Solimo in popramo. Na zmerni temperaturi odkrito dušimo še 5 minut. Pokrijemo in odstavimo.

Figi, ki smo ju prihranili za dekoracijo, narežemo na četrtine.
Mlince pripravimo po navodilih na embalaži. Skuhamo jajca, da dobimo trdo kuhana, jih olupimo in narežemo na četrtine.

Priloga - mlinci

Serviranje

Na plitve servirne krožnike damo kose razkoščičene račke in mlince. Prelijemo z maščobo iz pekača, dodamo figovo omako in hrustljavo rdeče zelje. Dekoriramo s svežimi figami in kuhanim jajcem.

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Razkoščičena račka z mlinci, s hrustljavim rdečim zeljem in figovo omako
2:00 h

Razkoščičena račka z mlinci, s hrustljavim rdečim zeljem in figovo omako

Sestavine

Raca
2 kg
Rdeča paprika
30 g
Timijan
1
Majaron
1
Jušna osnova
4 dl
Lovorov list
2
Česen
2
Rdeče zelje
400 g
Sončnično olje
Šalotka
0.5
Sladkor
10 g
Rdeče vino
0.5 dl
Sol
Mleta kumina
Muškatni orešček
Pšenična moka
Drobtine
Belo vino (Tokaj)
3 dl
Korenje
2
Čebula
1
Maslo
35 g
Solni cvet
Poper
Mlinci
250 g
Fige
202 g
Jajca
2
Razkoščičena račka z mlinci, s hrustljavim rdečim zeljem in figovo omako
2:00 h

Step 1

Razkoščičena račka z mlinci, s hrustljavim rdečim zeljem in figovo omako

Raca

Raco razkosamo, operemo pod tekočo mrzlo vodo ter dobro osušimo s papirnatimi brisačami. Damo v skledo, solimo, popramo, začinimo z rdečo papriko v prahu, dodamo timijan, majaron, lovor, strt česen, ki smo mu odstranili kalček, pokapljamo z oljem in dobro pregnetemo. Pokrijemo s folijo in pustimo počivati/mariniramo vsaj 60 minut, najbolje pa čez noč.

Segrejemo ponev in na maslu popečemo kose mesa, ki smo jim predhodno odstranili začimbe/zelišča, (s kožo navzdol) 3 do 4 minute. Maščobo, ki se je pri tem izločila, prihranimo.
Pečico segrejemo na 200 ‘C.
Račje meso prestavimo na pekač tako, da je koža obrnjena navzgor. Kožo nekajkrat z ostrim nožem prerežemo. Pečemo 20 minut.
Prilijemo 4 dl tople jušne osnove, dodamo maščobo in pečemo še 10 minut. (Pazimo, da ostane notranjost mesa še rožnata.)
Pekač vzamemo iz pečice in pustimo pokrito počivati 10 minut.
Račjim prsim in bedrom odstranimo kosti in zrežemo na rezine.
Druge dele mesa ločimo od kosti in zrežemo na trakove.

Hrustljavo rdeče zelje

Rdeče zelje očistimo in narežemo na tanke rezance.

Šalotko olupimo, očistimo, na drobno sesekljamo in ponvi na vročem olju popražimo. Dodamo sladkor in pražimo, da karamelizira. Primešamo narezano rdeče zelje, ga popražimo, prilijemo malo jušne osnove, rdeče vino dodamo začimbe in dušimo zelje do mehkega. Odcedimo, malo ohladimo in oblikujemo v kroglice. Za 30 minut jih postavimo v zamrzovalnik, da se strdijo, nato pa pomokamo, otresemo odvečno moko, potopimo v stepeno jajce, odcedimo, povaljamo v krušnih drobinah in ocvremo v vročem olju.

Figova omaka

Medtem na drobno sesekljamo čebulo ter korenček in ju popražimo v ponvi na maščobi, ki je ostala od pečenja mesa. Prilijemo tokaj in dodamo fige, ki smo jih predhodno razrezali na četrtine. Ponovno zavremo. Solimo in popramo. Na zmerni temperaturi odkrito dušimo še 5 minut. Pokrijemo in odstavimo.

Figi, ki smo ju prihranili za dekoracijo, narežemo na četrtine.
Mlince pripravimo po navodilih na embalaži. Skuhamo jajca, da dobimo trdo kuhana, jih olupimo in narežemo na četrtine.

Priloga - mlinci

Serviranje

Na plitve servirne krožnike damo kose razkoščičene račke in mlince. Prelijemo z maščobo iz pekača, dodamo figovo omako in hrustljavo rdeče zelje. Dekoriramo s svežimi figami in kuhanim jajcem.

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Raca: 2 kg
Rdeča paprika: 30 g
Timijan: 1
Majaron: 1
Jušna osnova: 4 dl
Lovorov list: 2
Česen: 2
Rdeče zelje: 400 g
Sončnično olje
Šalotka: 0.5
Sladkor: 10 g
Rdeče vino: 0.5 dl
Sol
Mleta kumina
Muškatni orešček
Pšenična moka
Drobtine
Belo vino (Tokaj): 3 dl
Korenje: 2
Čebula: 1
Maslo: 35 g
Solni cvet
Poper
Mlinci: 250 g
Fige: 202 g
Jajca: 2
Razkoščičena račka z mlinci, s hrustljavim rdečim zeljem in figovo omako

Feedback

How did you like cooking with us?

Podobni recepti

Ponudba akcija
Domači mlinci

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Domači mlinci
30 min
(0)
Bujta repa

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Bujta repa
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Mesna štruca v hrustljavem ovoju z grško solato in grškim zeliščnim jogurtom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Mesna štruca v hrustljavem ovoju z grško solato in grškim zeliščnim jogurtom
1:30 h
(0)
Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Veganski čufti

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Veganski čufti
2:00 h
(0)
Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
Ponudba akcija
Sarma

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sarma
3:00 h
(0)
Ponudba akcija
Orada iz pečice

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Orada iz pečice
60 min
(0)
Ponudba akcija
Hrustljavi špinačni njoki s parmezanovo omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Hrustljavi špinačni njoki s parmezanovo omako
60 min
(0)
Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
Počasi pečena Martinova raca

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Počasi pečena Martinova raca
3:00 h
(0)
Ponudba akcija
Murkova župa

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Murkova župa
30 min
(0)
Ponudba akcija
Jesenska kostanjeva juhica

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Jesenska kostanjeva juhica
1:30 h
(0)
Koruzna juha

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Koruzna juha
30 min
(0)
Bujta repa

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Bujta repa
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Krepka cvetačna juha

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Krepka cvetačna juha
30 min
(0)
SUPer burger

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

SUPer burger
30 min
(1)
Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
Ponudba akcija
Picekova župa z grajščekon

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Picekova župa z grajščekon
2:00 h
(0)