Neolupljen krompir kuhajte v slani vodi približno 30 minut, odcedite in pustite, da se nekoliko ohladi. Po približno 10 minutah ga olupite.Rdečo čebulo olupite, narežite na tanke kolobarje in dajte v skledo. Redkvice narežite na tanke rezine in dodajte k čebuli. Ohlajen krompir narežite na koščke ter ga primešajte k čebuli in redkvicam.Avokado razpolovite, odstranite koščico, 3/4 ga narežite na kocke in dodajte h krompirju. V skodelici pretlačite 1/4 avokada z belim vinskim kisom, soljo, poprom, papriko v prahu in avokadovim oljem. Gosto omako dodajte krompirjevi solati in premešajte.
Različice prazničnih predjedi: kanape s kaviarjem in kremnim sirom s solato iz krompirja in avokada ter dimljenim lososom
Sestavine
4
število porcij
-
- 800 g krompir čvrsti
- 1 kos rdeča čebula
- 1 kos avokado
- 60 ml vinski kis
- 1 kos bageta
- 100 g kremni sir Gourmet
- 100 g kaviar kaviar bradavičarice
- 320 dimljen losos škotski
- 1 pest redkvice
- 1 pest drobnjak
Priprava
Bageto narežite na 8 rezin, jih pecite v pečici pri 150 stopinjah 4 minute in nato pustite, da se malo ohladijo. Popečene rezine kruha izdatno namažite s kremnim sirom in po vrhu porazdelite kaviar.
Krompirjevo solato naložite na krožnike in po vrhu razporedite dimljenega lososa.Drobnjak in redkvice narežite ter z njimi okrasite krompirjevo solato in kanapeje s kaviarjem.
Hranilne vrednosti
Kcal
842
Maščobe (g)
41.6
Ogljikovi hidrati (g)
74.8
Proteini (g)
36.4