
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Krompir
Krompir (čvrsti) | 800 g g | |
Rdeča čebula Rdeča čebula | 1 kosov kos | |
Avokado Avokado | 1 kosov kos | |
Vinski kis Vinski kis | 60 ml ml | |
Bageta Bageta | 1 kosov kos | |
Kremni sir
Kremni sir (Gourmet ) | 100 g g | |
Kaviar
Kaviar (kaviar bradavičarice) | 100 g g | |
Dimljen losos
Dimljen losos (škotski) | 320 | |
Redkvice Redkvice | 1 pesti pest | |
Drobnjak Drobnjak | 1 pesti pest |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRazličice prazničnih predjedi: kanape s kaviarjem in kremnim sirom s solato iz krompirja in avokada ter dimljenim lososom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Neolupljen krompir kuhajte v slani vodi približno 30 minut, odcedite in pustite, da se nekoliko ohladi. Po približno 10 minutah ga olupite.
Rdečo čebulo olupite, narežite na tanke kolobarje in dajte v skledo. Redkvice narežite na tanke rezine in dodajte k čebuli. Ohlajen krompir narežite na koščke ter ga primešajte k čebuli in redkvicam.
Avokado razpolovite, odstranite koščico, 3/4 ga narežite na kocke in dodajte h krompirju. V skodelici pretlačite 1/4 avokada z belim vinskim kisom, soljo, poprom, papriko v prahu in avokadovim oljem. Gosto omako dodajte krompirjevi solati in premešajte.
Bageto narežite na 8 rezin, jih pecite v pečici pri 150 stopinjah 4 minute in nato pustite, da se malo ohladijo. Popečene rezine kruha izdatno namažite s kremnim sirom in po vrhu porazdelite kaviar.
Krompirjevo solato naložite na krožnike in po vrhu razporedite dimljenega lososa.
Drobnjak in redkvice narežite ter z njimi okrasite krompirjevo solato in kanapeje s kaviarjem.