Različice prazničnih predjedi: kanape s kaviarjem in kremnim sirom s solato iz krompirja in avokada ter dimljenim lososom

Različice prazničnih predjedi: kanape s kaviarjem in kremnim sirom s solato iz krompirja in avokada ter dimljenim lososom image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 35 min

Sestavine

4 število porcij
    • 800   g krompir čvrsti
    • 1   kos rdeča čebula
    • 1   kos avokado
    • 60   ml vinski kis
    • 1   kos bageta
    • 100   g kremni sir Gourmet
    • 100   g kaviar kaviar bradavičarice
    • 320   dimljen losos škotski
    • 1   pest redkvice
    • 1   pest drobnjak

Priprava

    Neolupljen krompir kuhajte v slani vodi približno 30 minut, odcedite in pustite, da se nekoliko ohladi. Po približno 10 minutah ga olupite.Rdečo čebulo olupite, narežite na tanke kolobarje in dajte v skledo. Redkvice narežite na tanke rezine in dodajte k čebuli. Ohlajen krompir narežite na koščke ter ga primešajte k čebuli in redkvicam.Avokado razpolovite, odstranite koščico, 3/4 ga narežite na kocke in dodajte h krompirju. V skodelici pretlačite 1/4 avokada z belim vinskim kisom, soljo, poprom, papriko v prahu in avokadovim oljem. Gosto omako dodajte krompirjevi solati in premešajte.

    Bageto narežite na 8 rezin, jih pecite v pečici pri 150 stopinjah 4 minute in nato pustite, da se malo ohladijo. Popečene rezine kruha izdatno namažite s kremnim sirom in po vrhu porazdelite kaviar.

    Krompirjevo solato naložite na krožnike in po vrhu razporedite dimljenega lososa.Drobnjak in redkvice narežite ter z njimi okrasite krompirjevo solato in kanapeje s kaviarjem.

     

Hranilne vrednosti

Kcal 842
Maščobe (g) 41.6
Ogljikovi hidrati (g) 74.8
Proteini (g) 36.4