
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Piščančje bedro Piščančje bedro | 1 kg kg | |
Svinjska mrena Svinjska mrena |
marinada
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Gorčica Gorčica | ||
Muškat Muškat |
kumarična omaka
Kumara Kumara | 2 | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Citronska melisa Citronska melisa | ||
Grški jogurt Grški jogurt | 44 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRažnjiči
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Marinado prelijemo čez meso in dobro premešamo. Meso pustimo počivati saj 24 ur. Stegna damo na nabodalo in vse skupaj tesno povijemo z svinjsko mreno. Pečemo na srednje močnem ognju.
- Meso katerega želimo peči, damo vsaj 2 uri prej iz hladilnika. Zraven ponudimo kumarično solato.Nabodalo nima nobenega drugega pomena, kot to, da so kosi mesa bolj obvladljivi pri samem pečenju in ne bežijo po žaru.
- Kumare olupimo, naribamo in posolimo. Ko spustijo vodo, jih ožamemo in dodamo ščepec soli, malo popra, nasekljano meliso in 2 žlici grškega jogurta.