Ražnjiči

Ražnjiči image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

2 število porcij
    • 1   kg piščančje bedro
    •   svinjska mrena
  • marinada

    •   sol
    •   poper
    •   gorčica
    •   muškat
  • kumarična omaka

    • 2   kumara
    •   sol
    •   poper
    •   citronska melisa
    • 44   g grški jogurt

Priprava

  1. Marinado prelijemo čez meso in dobro premešamo. Meso pustimo počivati saj 24 ur. Stegna damo na nabodalo in vse skupaj tesno povijemo z svinjsko mreno. Pečemo na srednje močnem ognju.

  2. Meso katerega želimo peči, damo vsaj 2 uri prej iz hladilnika. Zraven ponudimo kumarično solato.Nabodalo nima nobenega drugega pomena, kot to, da so kosi mesa bolj obvladljivi pri samem pečenju in ne bežijo po žaru.

  3. Kumare olupimo, naribamo in posolimo. Ko spustijo vodo, jih ožamemo in dodamo ščepec soli, malo popra, nasekljano meliso in 2 žlici grškega jogurta.