
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Piščančje bedro Piščančje bedro | 1 kg kg | ||
Svinjska mrena Svinjska mrena |
Marinada
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Gorčica Gorčica | |||
Muškat Muškat |
Priloga: kumarična solata
Kumara Kumara | 2 | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Listi melise Listi melise | |||
Grški jogurt Grški jogurt | 44 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamRažnjiči
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Marinado prelijemo čez meso in dobro premešamo. Meso pustimo počivati saj 24 ur. Stegna damo na nabodalo in vse skupaj tesno povijemo z svinjsko mreno. Pečemo na srednje močnem ognju.
Meso katerega želimo pečt, damo vsaj 2 uri prej iz hladilnika. Zraven ponudimo kumarično solato.Nabodalo nima nobenega drugega pomena, kot to, da so kosi mesa bolj obvladljivi pri samem pečenju in ne bežijo po žaru.
Kumare olupimo, naribamo in posolimo. Ko spustijo vodo, jih ožamemo in dodamo ščepec soli, malo popra, nasekljano meliso in 2 žlici grškega jogurta.