
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Svinjska rebra Svinjska rebra | 1,5 kg kg | ||
Korenje Korenje | 2 | ||
Rdeča čebula Rdeča čebula | 3 | ||
Česen Česen | |||
Timijan Timijan | Vejica Vejica | ||
Rožmarin Rožmarin | Vejica Vejica | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Koriander semena Koriander semena | |||
Olivno olje Olivno olje | |||
Kumina Kumina |
omaka
Šalotka Šalotka | 2 | ||
Ketchup Ketchup | 2 dl dl | ||
Sojina omaka Sojina omaka | 24 ml ml | ||
Anansov sok Anansov sok | 0,5 dl dl | ||
Med Med | 55 g g | ||
Čili Čili | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper |
za solato
Belo zelje Belo zelje | |||
Rdeče zelje Rdeče zelje | |||
Korenje Korenje | |||
Limetin sok Limetin sok | |||
Kapre Kapre | |||
Gorčica Gorčica | 16 g g | ||
Kisla smetana Kisla smetana | 44 g g | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamRebrca
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Iz reber odstranimo belo membrano. Posolimo, popramo, dodamo kumino in pražen koriander, ki med praženjem sprosti eterično olje in doda izjemno prijetno aromo lešnikov in limone. Na močnem ognju vse skupaj popečemo. V ognjevarno posodo damo čebulo, prečno razpolovljen česen, korenček, timijan, dimljeno oljčno olje, rožmarin, popečena rebra in vse skupaj pokrito pečemo na 130 °C, približno 2 uri.
Omako premažemo po rebrih tik pred koncem pečenja in odkrito zapečemo, da dobimo karamelizirano skorjico.
Poleg postrežemo zeljnato solato.