Iz reber odstranimo belo membrano. Posolimo, popramo, dodamo kumino in pražen koriander, ki med praženjem sprosti eterično olje in doda izjemno prijetno aromo lešnikov in limone. Na močnem ognju vse skupaj popečemo. V ognjevarno posodo damo čebulo, prečno razpolovljen česen, korenček, timijan, dimljeno oljčno olje, rožmarin, popečena rebra in vse skupaj pokrito pečemo na 130 °C, približno 2 uri.
Rebrca
Sestavine
1
število pekačev
-
- 1,5 kg svinjska rebra
- 2 korenje
- 3 rdeča čebula
- česen
- vejica timijan
- vejica rožmarin
- sol
- poper
- koriander semena
- olivno olje
- kumina
-
omaka
- 2 šalotka
- 2 dl ketchup
- 24 ml sojina omaka
- 0,5 dl anansov sok
- 55 g med
- čili
- sol
- poper
-
za solato
- belo zelje
- rdeče zelje
- korenje
- limetin sok
- kapre
- 16 g gorčica
- 44 g kisla smetana
- sol
- poper
Priprava
Omako premažemo po rebrih tik pred koncem pečenja in odkrito zapečemo, da dobimo karamelizirano skorjico.
Poleg postrežemo zeljnato solato.