Preprosto več za vas
Rebrca

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Svinjska rebra Svinjska rebra1,5 kg kg
Korenje Korenje2
Rdeča čebula Rdeča čebula3
Česen Česen
Timijan Timijan Vejica Vejica
Rožmarin Rožmarin Vejica Vejica
Sol Sol
Poper Poper
Koriander semena Koriander semena
Olivno olje Olivno olje
Kumina Kumina

omaka

Šalotka Šalotka2
Ketchup Ketchup2 dl dl
Sojina omaka Sojina omaka24 ml ml
Anansov sok Anansov sok0,5 dl dl
Med Med55 g g
Čili Čili
Sol Sol
Poper Poper

za solato

Belo zelje Belo zelje
Rdeče zelje Rdeče zelje
Korenje Korenje
Limetin sok Limetin sok
Kapre Kapre
Gorčica Gorčica16 g g
Kisla smetana Kisla smetana44 g g
Sol Sol
Poper Poper

Rebrca

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(3)

Priprava

Iz reber odstranimo belo membrano. Posolimo, popramo, dodamo kumino in pražen koriander, ki med praženjem sprosti eterično olje in doda izjemno prijetno aromo lešnikov in limone. Na močnem ognju vse skupaj popečemo. V ognjevarno posodo damo čebulo, prečno razpolovljen česen, korenček, timijan, dimljeno oljčno olje, rožmarin, popečena rebra in vse skupaj pokrito pečemo na 130 °C, približno 2 uri.

Omako premažemo po rebrih tik pred koncem pečenja in odkrito zapečemo, da dobimo karamelizirano skorjico.

Poleg postrežemo zeljnato solato.