Preprosto več za vas
Recept za pusta hrusta

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Krof Krof
(starih)
5 kosov kos
Mleko Mleko7 dl dl
Vanilijev puding v prahu Vanilijev puding v prahu1 vrečke vrečka
Sladkor Sladkor60 g g
Jajca Jajca3 kosov kos
Jabolka Jabolka2 kosov kos
Cimet Cimet ščepec ščepec
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor6 g g
Maslo Maslo
(za pekač)

Recept za pusta hrusta

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:10 h
(0)

Priprava

Najprej v veliko posodo natrgamo krofe na male koščke. V drugo posodo nalijemo mleko ter ga zmešamo s pudingom, dodamo sladkor. Maso s pudingom prelijemo čez krofe, dodamo jajca, vanilin sladkor, ščepec cimeta ter 2 naribani jabolki. Vse skupaj zmešamo z žlico. Pekač namažemo z maslom in maso vlijemo v pekač. Pečemo 50 min na 160°C (ventilatorska pečica). Ko je jed pečena, jo lahko toplo ali mrzlo postrežemo na krožnik.

Avtorica: Eli Tement, OŠ Olge Meglič Ptuj