Recept za pusta hrusta

Recept za pusta hrusta image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1:10 h

Sestavine

1 število pekačev
    • 5   kosov krof starih
    • 7   dl mleko
    • 1   vrečka vanilijev puding v prahu
    • 60   g sladkor
    • 3   kosov jajca
    • 2   kosov jabolka
    •   ščepec cimet
    • 6   g vanilijev sladkor
    •   maslo za pekač

Priprava

    Najprej v veliko posodo natrgamo krofe na male koščke. V drugo posodo nalijemo mleko ter ga zmešamo s pudingom, dodamo sladkor. Maso s pudingom prelijemo čez krofe, dodamo jajca, vanilin sladkor, ščepec cimeta ter 2 naribani jabolki. Vse skupaj zmešamo z žlico. Pekač namažemo z maslom in maso vlijemo v pekač. Pečemo 50 min na 160°C (ventilatorska pečica). Ko je jed pečena, jo lahko toplo ali mrzlo postrežemo na krožnik.

    Avtorica: Eli Tement, OŠ Olge Meglič Ptuj