
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Prekajena vratovina Prekajena vratovina | 150 g g | |
Šunka Šunka | 150 g g | |
Rižota
Rižota (riž) | 200 g g | |
Čebula Čebula | ||
Česen Česen | ||
Jajca Jajca | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik | ||
Rumena paprika Rumena paprika |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRecikirana polnjena paprika
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Odrežemo peclje paprike ter jo očistimo. Ostanke od narezka (prekajeno šunko, vratovino) narežemo na drobne koščke, ki ji dodamo k ostankom riža (lahko je tudi zelenjavne rižote). Na olju popražimo čebulo in česen. S tem prelijemo riž s koščki narezka, dodamo jajce. Po potrebi solimo. Lahko dodamo tudi nekaj peteršilja. S to maso nato napolnimo prej očiščene paprike.
Polnjene paprike položimo v posodo, jih zalijemo z vodo ter dodamo paradižnikovo mezgo. Kuhamo na zmerni temperaturi 20-30 minut.
Ko je paprika kuhana, jo poberemo iz vode. Naredimo prežganje, s katerim zgostimo omako - vodo s paradižnikovo mezgo, v kateri so se paprike kuhale. Solimo in tudi sladkamo po okusu.
Jed sta prispevali Tanja in Duška Kocjan za 1. Dan brez zavržene hrane.