Preprosto več za vas
Recikirana polnjena paprika

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Prekajena vratovina Prekajena vratovina150 g g
Šunka Šunka150 g g
Rižota Rižota
(riž)
200 g g
Čebula Čebula
Česen Česen
Jajca Jajca
Sol Sol
Poper Poper
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik
Rumena paprika Rumena paprika

Recikirana polnjena paprika

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(8)

Priprava

Odrežemo peclje paprike ter jo očistimo. Ostanke od narezka (prekajeno šunko, vratovino) narežemo na drobne koščke, ki ji dodamo k ostankom riža (lahko je tudi zelenjavne rižote). Na olju popražimo čebulo in česen. S tem prelijemo riž s koščki narezka, dodamo jajce. Po potrebi solimo. Lahko dodamo tudi nekaj peteršilja. S to maso nato napolnimo prej očiščene paprike.

Polnjene paprike položimo v posodo, jih zalijemo z vodo ter dodamo paradižnikovo mezgo. Kuhamo na zmerni temperaturi 20-30 minut.

Ko je paprika kuhana, jo poberemo iz vode. Naredimo prežganje, s katerim zgostimo omako - vodo s paradižnikovo mezgo, v kateri so se paprike kuhale. Solimo in tudi sladkamo po okusu.

Jed sta prispevali Tanja in Duška Kocjan za 1. Dan brez zavržene hrane.