Recikirana polnjena paprika

Recikirana polnjena paprika image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 150   g prekajena vratovina
    • 150   g šunka
    • 200   g rižota riž
    •   čebula
    •   česen
    •   jajca
    •   sol
    •   poper
    •   pasiran paradižnik
    •   rumena paprika

Priprava

    Odrežemo peclje paprike ter jo očistimo. Ostanke od narezka (prekajeno šunko, vratovino) narežemo na drobne koščke, ki ji dodamo k ostankom riža (lahko je tudi zelenjavne rižote). Na olju popražimo čebulo in česen. S tem prelijemo riž s koščki narezka, dodamo jajce. Po potrebi solimo. Lahko dodamo tudi nekaj peteršilja. S to maso nato napolnimo prej očiščene paprike.

    Polnjene paprike položimo v posodo, jih zalijemo z vodo ter dodamo paradižnikovo mezgo. Kuhamo na zmerni temperaturi 20-30 minut.

    Ko je paprika kuhana, jo poberemo iz vode. Naredimo prežganje, s katerim zgostimo omako - vodo s paradižnikovo mezgo, v kateri so se paprike kuhale. Solimo in tudi sladkamo po okusu.

    Jed sta prispevali Tanja in Duška Kocjan za 1. Dan brez zavržene hrane.