
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Olje Olje | 2 žlice žlica | ||
Čebula Čebula | 2 | ||
Česen Česen | 3 stroki strok | ||
Stročji fižol
Stročji fižol (kuhan) | 400 g g | ||
Goveje meso
Goveje meso (ali piščančje meso ali svinjina) | 200 g g | ||
Jajca Jajca | 4 | ||
Kisla smetana Kisla smetana | 180 g g | ||
Sol Sol | |||
Poper
Poper (bel) | |||
Peteršilj
Peteršilj (šop) |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamReciklirana fižolova zloženka
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in naoljimo pekač (20 krat 30 centimetrov). V večji ponvi segrejemo dve žlici olja in na njem prepražimo na tanke rezine narezano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo strte stroke česna in pražimo toliko časa, da zadiši.
V pekač položimo polovico kuhanega stročjega fižola, ki je ostal od včerajšnje solate. Čez fižol enakomerno razporedimo na koščke narezano meso, ki je ostalo od kosila. Popraženo čebulo porazdelimo po mesu in čez to dodamo še drugo plast stročjega fižola. V skledi zmešamo jajca in kislo smetano. Preliv začinimo s soljo, poprom in sesekljanim peteršiljem. Preliv prelijemo po pekaču. Zloženko pečemo 20 do 25 minut. Pečeno fižolovo zloženko posujemo s sesekljanim svežim peteršiljem in postrežemo toplo.
Avtorice: Alisa Petrena, Maja Cizerl, Janja Cvetko in Sara Petrena, OŠ Sveti Tomaž
Mentorja: Barbara Colnarič in Marko Lalić