Reciklirana piščančja poslastica

Reciklirana piščančja poslastica image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

5 število porcij
    • 400   g piščanec ostanek hrane
    • 1   žlica olje
    • 1   čebula
    • 80   g drobtine ali nariban stari kruh
    • 100   g nariban sir
    • 2   jajca
    • 3   žlice peteršilj
    •   ščepec sol
    •   ščepec poper
  • Za paniranje

    •   olje za cvrtje
    •   moka
    • 2   jajca
    •   drobtine ali nariban stari kruh
    •   sezam

Priprava

    V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo. Odstavimo in delno ohladimo. Ostanek piščančjega mesa stresemo v multipraktik in ga sesekljamo na koščke. Meso lahko natrgamo tudi z vilicami ali z metlicami ročnega mešalnika. K mesu dodamo prepraženo čebulo, sol, poper, drobtine, peteršilj, jajci in nariban sir. Mešamo le toliko časa, da se sestavine začnejo povezovati v enotno maso.

    Iz piščančje mase z rokami oblikujemo kroglice (20 do 30 gramov). Kroglice paniramo dvakrat, da nam med cvrenjem sir ne uide ven. Kroglice pomokamo, potopimo v jajca ter povaljamo v mešanici drobtin in sezama. Kroglice ponovno potopimo v jajca in drobtine s sezamom.

    Olje za cvrtje segrejemo na 170 stopinj Celzija in cvremo kroglice dve do tri minute. Ocvrte kroglice odcedimo in položimo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno maščobo.

    Predlog za postrežbo: Kroglice nanizamo na nabodala in jih postrežemo skupaj s poljubnimi omakami.

    Avtorica: Monika Ferk, Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija

    Mentorji: Neva Vrčko Novak, Rebeka Pirnar in Damir Škerl