Preprosto več za vas
Reciklirana piščančja poslastica

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Piščanec Piščanec
(ostanek hrane)
400 g g
Olje Olje1 žlice žlica
Čebula Čebula1
Drobtine Drobtine
(ali nariban stari kruh)
80 g g
Nariban sir Nariban sir100 g g
Jajca Jajca2
Peteršilj Peteršilj3 žlice žlica
Sol Sol ščepec ščepec
Poper Poper ščepec ščepec

Za paniranje

Olje za cvrtje Olje za cvrtje
Moka Moka
Jajca Jajca2
Drobtine Drobtine
(ali nariban stari kruh)
Sezam Sezam

Reciklirana piščančja poslastica

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(1)

Priprava

V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo. Odstavimo in delno ohladimo.Ostanek piščančjega mesa stresemo v multipraktik in ga sesekljamo na koščke. Meso lahko natrgamo tudi z vilicami ali z metlicami ročnega mešalnika.K mesu dodamo prepraženo čebulo, sol, poper, drobtine, peteršilj, jajci in nariban sir. Mešamo le toliko časa, da se sestavine začnejo povezovati v enotno maso.

Iz piščančje mase z rokami oblikujemo kroglice (20 do 30 gramov). Kroglice paniramo dvakrat, da nam med cvrenjem sir ne uide ven. Kroglice pomokamo, potopimo v jajca ter povaljamo v mešanici drobtin in sezama. Kroglice ponovno potopimo v jajca in drobtine s sezamom.

Olje za cvrtje segrejemo na 170 stopinj Celzija in cvremo kroglice dve do tri minute. Ocvrte kroglice odcedimo in položimo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno maščobo.

Predlog za postrežbo: Kroglice nanizamo na nabodala in jih postrežemo skupaj s poljubnimi omakami.

Avtorica: Monika Ferk, Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija

Mentorji: Neva Vrčko Novak, Rebeka Pirnar in Damir Škerl