
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Piščanec
Piščanec (ostanek hrane) | 400 g g | ||
Olje Olje | 1 žlice žlica | ||
Čebula Čebula | 1 | ||
Drobtine
Drobtine (ali nariban stari kruh) | 80 g g | ||
Nariban sir Nariban sir | 100 g g | ||
Jajca Jajca | 2 | ||
Peteršilj Peteršilj | 3 žlice žlica | ||
Sol Sol | ščepec ščepec | ||
Poper Poper | ščepec ščepec |
Za paniranje
Olje za cvrtje Olje za cvrtje | |||
Moka Moka | |||
Jajca Jajca | 2 | ||
Drobtine
Drobtine (ali nariban stari kruh) | |||
Sezam Sezam |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamReciklirana piščančja poslastica
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo. Odstavimo in delno ohladimo.Ostanek piščančjega mesa stresemo v multipraktik in ga sesekljamo na koščke. Meso lahko natrgamo tudi z vilicami ali z metlicami ročnega mešalnika.K mesu dodamo prepraženo čebulo, sol, poper, drobtine, peteršilj, jajci in nariban sir. Mešamo le toliko časa, da se sestavine začnejo povezovati v enotno maso.
Iz piščančje mase z rokami oblikujemo kroglice (20 do 30 gramov). Kroglice paniramo dvakrat, da nam med cvrenjem sir ne uide ven. Kroglice pomokamo, potopimo v jajca ter povaljamo v mešanici drobtin in sezama. Kroglice ponovno potopimo v jajca in drobtine s sezamom.
Olje za cvrtje segrejemo na 170 stopinj Celzija in cvremo kroglice dve do tri minute. Ocvrte kroglice odcedimo in položimo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno maščobo.
Predlog za postrežbo: Kroglice nanizamo na nabodala in jih postrežemo skupaj s poljubnimi omakami.
Avtorica: Monika Ferk, Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija
Mentorji: Neva Vrčko Novak, Rebeka Pirnar in Damir Škerl