
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Polpeti
Goveje meso
Goveje meso (kuhano) | 400 g g | |
Skuta Skuta | 80 g g | |
Gorčica Gorčica | 10 g g | |
Parmezan Parmezan | 70 g g | |
Rožmarin Rožmarin | 0,5 žličk žlička | |
Timijan Timijan | 1 žličk žlička | |
Gorčična semena Gorčična semena | 20 g g | |
Limonina lupina Limonina lupina | 0,5 žličk žlička | |
Limonin sok Limonin sok | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Goveja juha
Goveja juha (ostanek hrane) | 150 ml ml |
Paniranje
Jajca Jajca | ||
Moka Moka | ||
Drobtine Drobtine | ||
Olje
Olje (za cvrtje) |
Solata
Koromač Koromač | 1 | |
Jabolka Jabolka | 1 | |
Kis
Kis (jabolčni) | 3 žlice žlica | |
Mleta kumina Mleta kumina | 0,5 žličk žlička | |
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Gorčična majoneza
Majoneza Majoneza | 100 g g | |
Gorčica Gorčica | 10 g g | |
Gorčična semena Gorčična semena | 20 g g | |
Limonin sok Limonin sok | 1 žličk žlička | |
Nariban parmezan Nariban parmezan | 15 g g | |
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listReciklirani goveji polpet s solato iz koromača in jabolka
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Priprava gorčične majoneze: V skodelici skupaj zmešamo majonezo, gorčico, gorčična semena, limonov sok in parmezan. Začinimo s soljo in poprom po okusu.
Priprava solate: Koromač narežemo na tanke rezine in jabolko na tanke palčke. Zelenjavo in sadje stresemo v posodo, začinimo z jabolčnim kisom, mleto kumino, soljo in poprom. Dobro premešamo in shranimo v hladilniku.
Priprava polpetov: Goveje meso, ki nam je ostalo od prejšnjega dne, narežemo na koščke in damo v posodo multipraktika. K mesu dodamo pretlačeno skuto, gorčico, parmezan, rožmarin, timijan, gorčična semena, limonino lupinico, sol in poper. Pokapamo z nekaj kapljicami limonovega soka in prilijemo nekaj jušne osnove (50 do 80 mililitrov). Pokrijemo posodo s pokrovom in zmešamo. Mešamo toliko časa, da se sestavine začnejo povezovati v enotno maso. Če se zdi masa za polpete presuha, prilijemo še nekaj jušne osnove.
Maso razdelimo na približno enako velike dele (70 do 80 gramov) in jih oblikujemo v polpete. Polpete dvakrat paniramo in ocvremo. Cvremo jih tri do štiri minute, do zlato rumene barve, vmes jih enkrat obrnemo. (Za lažje paniranje lahko polpete zamrznemo, tako jih bomo tudi vedno imeli pri roki.)
Predlog za postrežbo: Na krožnik razmažemo žličko gorčične majoneze in nanjo položimo polpet. Na polpet odložimo dve do tri žlice solate in čez posujemo sesekljan drobnjak.
Avtor: Erazem Valentinčič, 3. c, SŠ za gostinstvo in turizem Maribor
Mentorica: Darinka Zorko