Preprosto več za vas
Reciklirani goveji polpet s solato iz koromača in jabolka

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Polpeti

Goveje meso Goveje meso
(kuhano)
400 g g
Skuta Skuta80 g g
Gorčica Gorčica10 g g
Parmezan Parmezan70 g g
Rožmarin Rožmarin0,5 žličk žlička
Timijan Timijan1 žličk žlička
Gorčična semena Gorčična semena20 g g
Limonina lupina Limonina lupina0,5 žličk žlička
Limonin sok Limonin sok
Sol Sol
Poper Poper
Goveja juha Goveja juha
(ostanek hrane)
150 ml ml

Paniranje

Jajca Jajca
Moka Moka
Drobtine Drobtine
Olje Olje
(za cvrtje)

Solata

Koromač Koromač1
Jabolka Jabolka1
Kis Kis
(jabolčni)
3 žlice žlica
Mleta kumina Mleta kumina0,5 žličk žlička
Sol Sol
Poper Poper

Gorčična majoneza

Majoneza Majoneza100 g g
Gorčica Gorčica10 g g
Gorčična semena Gorčična semena20 g g
Limonin sok Limonin sok1 žličk žlička
Nariban parmezan Nariban parmezan15 g g
Sol Sol
Poper Poper

Reciklirani goveji polpet s solato iz koromača in jabolka

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(2)

Priprava

Priprava gorčične majoneze: V skodelici skupaj zmešamo majonezo, gorčico, gorčična semena, limonov sok in parmezan. Začinimo s soljo in poprom po okusu.

Priprava solate: Koromač narežemo na tanke rezine in jabolko na tanke palčke. Zelenjavo in sadje stresemo v posodo, začinimo z jabolčnim kisom, mleto kumino, soljo in poprom. Dobro premešamo in shranimo v hladilniku.

Priprava polpetov: Goveje meso, ki nam je ostalo od prejšnjega dne, narežemo na koščke in damo v posodo multipraktika. K mesu dodamo pretlačeno skuto, gorčico, parmezan, rožmarin, timijan, gorčična semena, limonino lupinico, sol in poper. Pokapamo z nekaj kapljicami limonovega soka in prilijemo nekaj jušne osnove (50 do 80 mililitrov). Pokrijemo posodo s pokrovom in zmešamo. Mešamo toliko časa, da se sestavine začnejo povezovati v enotno maso. Če se zdi masa za polpete presuha, prilijemo še nekaj jušne osnove.

Maso razdelimo na približno enako velike dele (70 do 80 gramov) in jih oblikujemo v polpete. Polpete dvakrat paniramo in ocvremo. Cvremo jih tri do štiri minute, do zlato rumene barve, vmes jih enkrat obrnemo. (Za lažje paniranje lahko polpete zamrznemo, tako jih bomo tudi vedno imeli pri roki.)

Predlog za postrežbo: Na krožnik razmažemo žličko gorčične majoneze in nanjo položimo polpet. Na polpet odložimo dve do tri žlice solate in čez posujemo sesekljan drobnjak.

Avtor: Erazem Valentinčič, 3. c, SŠ za gostinstvo in turizem Maribor

Mentorica: Darinka Zorko