Preprosto več za vas
Reciklirani štruklji

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

testo

Polžki (testenine) Polžki (testenine)500 g g
Pšenična moka Pšenična moka500 g g
Kvas Kvas1
Sol Sol6 g g
Voda Voda5 dl dl
Sladkor Sladkor6 g g

nadev

Čebula Čebula2
Olje Olje1 dl dl
Goveje meso Goveje meso500 g g
Zelenjava iz juhe Zelenjava iz juhe500 g g
Sol Sol
Poper Poper

Reciklirani štruklji

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Kvas razmešamo v mlačni vodi in dodamo sladkor. V skledi zmešamo testenine, ki so nam ostale od prejšnjega obroka, moko in sol ter prilijemo tekočino s kvasom. Dobro pregnetemo in pustimo malce vzhajati. Na pomokanem papirju za peko čim bolj na tanko razvaljamo testo, ga nadevamo, zvijemo ter skuhamo v vrelem slanem kropu.

Čebulo na tanko naribamo na strgalniku in jo svetlo prepražimo na olju. Malce ohlajeno premažemo po razvaljanem testu, nato dodamo še meso (uporabimo lahko tudi mleto goveje meso) in zelenjavo (rumeno in oranžno korenje). Po potrebi solimo in popramo.

Štrukelj zavijemo v gazo in kuhamo v kropu približno 15 minut - čas kuhanja je odvisen od velikosti štruklja.
Štrukelj postrežemo s popečenimi drobtinami in solato.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili učenci Osnovne šole Ivana Skvarče, Zagorje.

Fotografija: Barbara Kvas