Reciklirani štruklji

Reciklirani štruklji image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
  • testo

    • 500   g polžki (testenine)
    • 500   g pšenična moka
    • 1   kvas
    • 6   g sol
    • 5   dl voda
    • 6   g sladkor
  • nadev

    • 2   čebula
    • 1   dl olje
    • 500   g goveje meso
    • 500   g zelenjava iz juhe
    •   sol
    •   poper

Priprava

    Kvas razmešamo v mlačni vodi in dodamo sladkor. V skledi zmešamo testenine, ki so nam ostale od prejšnjega obroka, moko in sol ter prilijemo tekočino s kvasom. Dobro pregnetemo in pustimo malce vzhajati. Na pomokanem papirju za peko čim bolj na tanko razvaljamo testo, ga nadevamo, zvijemo ter skuhamo v vrelem slanem kropu.

    Čebulo na tanko naribamo na strgalniku in jo svetlo prepražimo na olju. Malce ohlajeno premažemo po razvaljanem testu, nato dodamo še meso (uporabimo lahko tudi mleto goveje meso) in zelenjavo (rumeno in oranžno korenje). Po potrebi solimo in popramo.

    Štrukelj zavijemo v gazo in kuhamo v kropu približno 15 minut - čas kuhanja je odvisen od velikosti štruklja.Štrukelj postrežemo s popečenimi drobtinami in solato.

    V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

    Recept so pripravili učenci Osnovne šole Ivana Skvarče, Zagorje.

    Fotografija: Barbara Kvas