Rezanci s hrustljavo raco
Sestavine
4
število porcij
-
- 4 raca zavitki
- 250 g rezanci
- 1 pest drobnjak
- 4 mlada čebula
- 50 ml sončnično olje
- sojina omaka
- čili omaka sriracha
Priprava
Zamrznjeno raco brez zelenjave položite v pekač in hrustljavo zapecite v vroči pečici po navodilih na embalaži. Rezance pripravite v vreli slani vodi po navodilih na zavitku. Operite mlado čebulo in narežite na drobne obročke. Drobnjak drobno nasekljajte. Olje segrejte v večji ponvi ali voku. V njej približno 1 minuto na močnem ognju pražite mlado čebulo in zelenjavo . Dodajte namočene rezance in sojino omako. Račje prsi narežite na rezine in postrezite z rezanci. Začinite po okusu s sriracho. Nazadnje potresite z drobnjakom.
Hranilne vrednosti
Kcal
1089
Maščobe (g)
58.3
Ogljikovi hidrati (g)
67.2
Proteini (g)
70.8