
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Rakovica Rakovica | 3 | |
Široki rezanci Široki rezanci | 500 g g | |
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik | 600 g g | |
Olivno olje Olivno olje | ||
Česen Česen | ||
Peteršilj Peteršilj | ||
Belo vino Belo vino | 150 ml ml | |
Limona Limona | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Parmezan Parmezan |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRezanci z rakovico v omaki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Česen in peteršilj z nožem narežemo čim bolj na drobno. Česen na olivnem olju popražimo le toliko, da zadiši. Zatem dodamo peteršilj, premešamo in zalijemo z belim vinom. Pokuhamo minuto, zatem dodamo sesekljan paradižnik v paradižnikovi omaki, parmezan, solimo in popramo. Omako premešamo in vložimo rakovice. Pol pokrito kuhljamo na nizkem ognju 10-15 minut (odvisno od velikosti rakovic). Vmes rakovice obrnemo, da se enakomerneje pokuhajo.
Ko je omaka kuhana, skuhamo rezance. V 5 litrov vrele vode dodamo 5 žličk soli, 500 g testenin in testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Testenine odcedimo (shranimo nekje 150 ml škrobne vode) in testenine dodamo v omako. Premešamo. Omaka mora biti sočna, zato po potrebi dodamo še malo škrobne vode.
V kolikor nimamo klešč za odpiranje rakov, se lahko znajdemo s škarjami za piščanca. Največ mesa se skriva v kleščih.