Rezanci z rakovico v omaki

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
Rezanci z rakovico v omaki image
Težavnost Težko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 3   rakovica
    • 500   g široki rezanci
    • 600   g pasiran paradižnik
    •   olivno olje
    •   česen
    •   peteršilj
    • 150   ml belo vino
    •   limona
    •   sol
    •   poper
    •   parmezan

Priprava

    Česen in peteršilj z nožem narežemo čim bolj na drobno. Česen na olivnem olju popražimo le toliko, da zadiši. Zatem dodamo peteršilj, premešamo in zalijemo z belim vinom. Pokuhamo minuto, zatem dodamo sesekljan paradižnik v paradižnikovi omaki, parmezan, solimo in popramo. Omako premešamo in vložimo rakovice. Pol pokrito kuhljamo na nizkem ognju 10-15 minut (odvisno od velikosti rakovic). Vmes rakovice obrnemo, da se enakomerneje pokuhajo.

    Ko je omaka kuhana, skuhamo rezance. V 5 litrov vrele vode dodamo 5 žličk soli, 500 g testenin in testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Testenine odcedimo (shranimo nekje 150 ml škrobne vode) in testenine dodamo v omako. Premešamo. Omaka mora biti sočna, zato po potrebi dodamo še malo škrobne vode.

    V kolikor nimamo klešč za odpiranje rakov, se lahko znajdemo s škarjami za piščanca. Največ mesa se skriva v kleščih.