Česen in peteršilj z nožem narežemo čim bolj na drobno. Česen na olivnem olju popražimo le toliko, da zadiši. Zatem dodamo peteršilj, premešamo in zalijemo z belim vinom. Pokuhamo minuto, zatem dodamo sesekljan paradižnik v paradižnikovi omaki, parmezan, solimo in popramo. Omako premešamo in vložimo rakovice. Pol pokrito kuhljamo na nizkem ognju 10-15 minut (odvisno od velikosti rakovic). Vmes rakovice obrnemo, da se enakomerneje pokuhajo.
Rezanci z rakovico v omaki
Sestavine
4
število porcij
-
- 3 rakovica
- 500 g široki rezanci
- 600 g pasiran paradižnik
- olivno olje
- česen
- peteršilj
- 150 ml belo vino
- limona
- sol
- poper
- parmezan
Priprava
Ko je omaka kuhana, skuhamo rezance. V 5 litrov vrele vode dodamo 5 žličk soli, 500 g testenin in testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Testenine odcedimo (shranimo nekje 150 ml škrobne vode) in testenine dodamo v omako. Premešamo. Omaka mora biti sočna, zato po potrebi dodamo še malo škrobne vode.
V kolikor nimamo klešč za odpiranje rakov, se lahko znajdemo s škarjami za piščanca. Največ mesa se skriva v kleščih.