Preprosto več za vas
Rezanci z rakovico v omaki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Rakovica Rakovica3
Široki rezanci Široki rezanci500 g g
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik600 g g
Olivno olje Olivno olje
Česen Česen
Peteršilj Peteršilj
Belo vino Belo vino150 ml ml
Limona Limona
Sol Sol
Poper Poper
Parmezan Parmezan

Rezanci z rakovico v omaki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(3)

Priprava

Česen in peteršilj z nožem narežemo čim bolj na drobno. Česen na olivnem olju popražimo le toliko, da zadiši. Zatem dodamo peteršilj, premešamo in zalijemo z belim vinom. Pokuhamo minuto, zatem dodamo sesekljan paradižnik v paradižnikovi omaki, parmezan, solimo in popramo. Omako premešamo in vložimo rakovice. Pol pokrito kuhljamo na nizkem ognju 10-15 minut (odvisno od velikosti rakovic). Vmes rakovice obrnemo, da se enakomerneje pokuhajo.

Ko je omaka kuhana, skuhamo rezance. V 5 litrov vrele vode dodamo 5 žličk soli, 500 g testenin in testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Testenine odcedimo (shranimo nekje 150 ml škrobne vode) in testenine dodamo v omako. Premešamo. Omaka mora biti sočna, zato po potrebi dodamo še malo škrobne vode.

V kolikor nimamo klešč za odpiranje rakov, se lahko znajdemo s škarjami za piščanca. Največ mesa se skriva v kleščih.