
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Sestavine za ribo v soli
Brancin
Brancin (ali orada) | 1 kg kg | |
Sol Sol | 3 kg kg |
Sestavine za orjaškega lignja v solati
Lignji
Lignji (lovke orjaškega lignja) | 2 kg kg | |
Korenček Korenček | 2 | |
Čebula Čebula | 1 | |
Strok česna Strok česna | 2 | |
Peteršilj
Peteršilj (vejice) | 3 | |
Belo vino Belo vino | 1 dl dl | |
Olivno olje Olivno olje | 2 dl dl | |
Por Por | 1 | |
Sušeni paradižnik Sušeni paradižnik | 150 g g | |
Črne olive Črne olive | 100 g g | |
Poper v zrnju Poper v zrnju | 10 | |
Lovorov list Lovorov list | 3 | |
Limeta Limeta | 2 | |
Balzamični kis Balzamični kis | 1 žlice žlica | |
Krompir Krompir | 300 g g | |
Sol Sol |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRiba v soli, ligenj v solati, vse na žaru
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Brancina znotraj očistimo, luske pa pustimo.
Sol v posodi zmešamo z malo vode, da dobimo teksturo mokrega snega.
Dno pekača prekrijemo s soljo, do višine približno enega centimetra, nanjo položimo ribo in jo s preostankom soli popolnoma prekrijemo. Žar segrejemo na 180 stopinj, vanj položimo pekač z ribo in v pokritem žaru pečemo 30 minut.
Na grobo narežemo čebulo, korenje, zeleni del pora in česen, ter vse skupaj prepražimo na vročem olju. Po približno petih minutah dodamo lovke orjaškega lignja ter zalijemo z belim vinom. Dodamo list lovorja. Na srednjem ognju počasi dušimo lovke do mehkega. Ko je končano, posodo odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Skuhamo krompir, ga pustimo, da se ohladi na ga narežemo na male kocke. V skledi zmešamo krompir, sesekljane olive, na tanke rezine narezan sušen paradižnik in por, ki smo ga prej na rahlo podušili ter narezali na tanke rezine.
Ohlajene lovke na hitro popečemo na žaru, narežemo, dodamo ostalim sestavinam in vse skupaj začinimo z limeto, oljem , česnom in soljo.