Ribja trilogija

Ribja trilogija image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 35 min

Sestavine

4 število porcij
    • 250   g lososov file Deluxe MSC
    • 5   g šunka Deluxe Jamón Serrano
    • 75   ml mleko
    • 150   ml olje
    •   limonin sok
    •   limonina lupina
    • 3   g gorčica groba
    • 2   g čili
    • 2   g med
    • 2   g sol
    • 8   g česen strok
    • 200   g postrv dimpljena Deluxe
    • 10   g šalotka narezana na kocke
    • 50   g maslo
    • 1   kg mešana zamrznjena zelenjava
    • 2   g muškatni orešček
    • 6   ml olivno olje
    • 150   g kozice Deluxe White Tiger

Priprava

    Odtalite file lososa, ga potem na režite na 4 kose ter ovijte z enim kosom šunke Serrano. Iz mleka, olja, limoninega soka in limonine lupine, medu, soli, grobe gorčice, čilija in česna pripravite hitro majonezo. V ta namen vse sestavine položite v visoko posodo in zmešajte s paličnim mešalnikom, dokler se masa ne zgosti. Fino razdelite dimljeno postrv in pomešajte z majonezo. Na fino sesekljajte šalotke, v posodi raztopite maslo in šalotko v njej fino skuhajte, dodajte mešano zelenjavo ter dodajte sol in muškatni orešček. V ponvi segrejte olivno olje in v njej specite cele paketke lososa. Odstranite in v vroči ponvi pecite kozice White Tiger, dokler ne dobijo barve. Na krožnik položite lososa in zelenjavo. Na lososa stresite po eno žličko majoneze iz postrvi in nanjo položite kozico White Tiger.