Preprosto več za vas
Ribji namaz z olivami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Pečena riba Pečena riba2
Inčun Inčun2
Kisla smetana Kisla smetana44 g g
Kapre Kapre50 g g
Kisle kumarice Kisle kumarice2
Olive Olive6
Čebula Čebula
Česen Česen
Sol Sol
Poper Poper
Olivno olje Olivno olje24 ml ml
Majoneza Majoneza80 g g

Ribji namaz z olivami

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

20 min
(0)

Priprava

Ribe očistimo (odstranimi kosti in kožo), dodamo preostale sestavine in vse skupaj v sesekljalniku dobro obdelamo.

Pri namazih se količin sestavin ne držimo dosledno, saj vnaprej ne vemo, koliko rib nam bo ostalo. Uporabimo tiste dodatke, ki so nam všeč, in toliko, da bo namaz lepo mazljiv in okusen. Sestavine dodajamo postopoma. Sploh kislo smetano in majonezo. Slednji dasta namazu mazljivost, dodatki pa dodaten okus. Če želimo močan okus po ribjem namazu, uporabimo ribe in malo več inčunov in zelo malo ali nič zelenjavnih dodatkov.

Na podoben oz. enak način lahko pripravimo namaz iz ostankov piščanca. Ker hrana ni za tja v en dan, je to super recept za reciklažo mesno ribjih ostankov. Sploh po praznikih, ko ostaja veliko hrane.