
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Pečena riba Pečena riba | 2 | ||
Inčun Inčun | 2 | ||
Kisla smetana Kisla smetana | 44 g g | ||
Kapre Kapre | 50 g g | ||
Kisle kumarice Kisle kumarice | 2 | ||
Olive Olive | 6 | ||
Čebula Čebula | |||
Česen Česen | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Olivno olje Olivno olje | 24 ml ml | ||
Majoneza Majoneza | 80 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamRibji namaz z olivami
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Ribe očistimo (odstranimi kosti in kožo), dodamo preostale sestavine in vse skupaj v sesekljalniku dobro obdelamo.
Pri namazih se količin sestavin ne držimo dosledno, saj vnaprej ne vemo, koliko rib nam bo ostalo. Uporabimo tiste dodatke, ki so nam všeč, in toliko, da bo namaz lepo mazljiv in okusen. Sestavine dodajamo postopoma. Sploh kislo smetano in majonezo. Slednji dasta namazu mazljivost, dodatki pa dodaten okus. Če želimo močan okus po ribjem namazu, uporabimo ribe in malo več inčunov in zelo malo ali nič zelenjavnih dodatkov.
Na podoben oz. enak način lahko pripravimo namaz iz ostankov piščanca. Ker hrana ni za tja v en dan, je to super recept za reciklažo mesno ribjih ostankov. Sploh po praznikih, ko ostaja veliko hrane.