Ribji namaz z olivami

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
Ribji namaz z olivami image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 20 min

Sestavine

4 število porcij
    • 2   pečena riba
    • 2   inčun
    • 44   g kisla smetana
    • 50   g kapre
    • 2   kisle kumarice
    • 6   olive
    •   čebula
    •   česen
    •   sol
    •   poper
    • 24   ml olivno olje
    • 80   g majoneza

Priprava

    Ribe očistimo (odstranimi kosti in kožo), dodamo preostale sestavine in vse skupaj v sesekljalniku dobro obdelamo.

    Pri namazih se količin sestavin ne držimo dosledno, saj vnaprej ne vemo, koliko rib nam bo ostalo. Uporabimo tiste dodatke, ki so nam všeč, in toliko, da bo namaz lepo mazljiv in okusen. Sestavine dodajamo postopoma. Sploh kislo smetano in majonezo. Slednji dasta namazu mazljivost, dodatki pa dodaten okus. Če želimo močan okus po ribjem namazu, uporabimo ribe in malo več inčunov in zelo malo ali nič zelenjavnih dodatkov.Na podoben oz. enak način lahko pripravimo namaz iz ostankov piščanca. Ker hrana ni za tja v en dan, je to super recept za reciklažo mesno ribjih ostankov. Sploh po praznikih, ko ostaja veliko hrane.