
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Ohrovt
Ohrovt (ali listi zelja) | 40 g g | |
Česen
Česen (stroki) | 20 g g | |
Čebula Čebula | 50 g g | |
Korenje Korenje | 60 g g | |
Parmezan Parmezan | 50 g g | |
Bel fižol
Bel fižol (kuhan) | 450 g g | |
Pelati Pelati | 240 g g | |
Kruh Kruh | 250 g g | |
Olivno olje Olivno olje | ml ml | |
Sol Sol | 2 g g | |
Poper Poper | 2 g g | |
Star kruh Star kruh | 7 g g | |
Jušna osnova Jušna osnova | 30 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRibollita - toskanska enolončica
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Na olivnem olju popražimo drobno narezano čebulo in na kolobarje narezano korenje. Malo solimo, da se čebula prej razpusti. Nato dodamo strt česen in pelate, ki jih grobo spasiramo. Vse skupaj malo popražimo, nato pa zalijemo s približno pol litra jušne osnove iz “odpadne” zelenjave. Jušno osnovo smo pripravili dan prej iz odpadne zelenjave, ko smo pripravljali kosilo. Vanjo smo dali olupke/ostanke čebule, korenja, pora, cvetačne liste, sol in vodo. Po potrebi dosolimo, popramo, dodamo narezan ohrovt, kuhan fižol in približno 20 g sira. Pokrito kuhamo približno 20 minut, dokler se ohrovt ne zmehča in fižol nekoliko ne razpade.
Pečico segrejemo na 220 stopinj, ventilacija-žar. V juho damo polovico kruha, ki ga grobo natrgamo. Preostali kruh narežemo na rezine in ga razporedimo po juhi. Pokapljamo ga z olivnim oljem, posipamo s suho baziliko in z ribanim sirom/parmezanom. Vse skupaj potisnemo v pečico za par minut, da se sir stopi in kruh zapeče.
V kolikor v juhi ne uporabimo sira, je jed veganska.
Avtor: Liam Macarol Prijatelj, OŠ Dob, PŠ Krtina