Preprosto več za vas
Riž z lisičkami in poletna puranja solata s kristalko, kumaro in mladim grahom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

poletna puranja solata

Puranji file Puranji file500 g g
Šalotka Šalotka1
Maslo Maslo50 g g
Kari Kari1,5 g g
Čili Čili
Paradižnikov koncentrat Paradižnikov koncentrat5 g g
Belo vino Belo vino1,5 dl dl
Lovorov list Lovorov list1
Jušna osnova Jušna osnova0,5 dl dl
Marelična marmelada Marelična marmelada15 g g
Majoneza Majoneza70 g g
Smetana za kuhanje Smetana za kuhanje48 ml ml
Kisla smetana Kisla smetana44 g g
Limonin sok Limonin sok24 ml ml
Koriander Koriander
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper
Mandlji Mandlji20 g g
Kumara Kumara1
Zelen grah Zelen grah
Solata Solata4
Motovilec Motovilec
Rukola Rukola
Radič Radič

rižota z jurčki

Lisičke Lisičke500 g g
Šalotka Šalotka1
Peteršilj Peteršilj
Maslo Maslo50 g g
Riž za rižoto Riž za rižoto360 g g
Jušna osnova Jušna osnova
Belo vino Belo vino0,5 dl dl
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper
Topljen sir Topljen sir200 g g

Riž z lisičkami in poletna puranja solata s kristalko, kumaro in mladim grahom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Poletna puranja solata

Zrezke potolčemo z obeh strani in v ponvi na vročem maslu popečemo. Narežemo na trakove. Čili in čebulo očistimo in drobno sesekljamo. Koriander operemo, osušimo in drobno sesekljamo.
V srednje veliki ponvi segrejemo maslo in na njem posteklenimo sesekljano čebulo. Solimo in popramo. Dodamo lovor, curry v prahu, paradižnikov koncentrat ter prilijemo vino. Dušimo, da tekočina skoraj izhlapi, nato dodamo marelično marmelado in prilijemo jušnoosnovo. Znižamo temperaturo in počasi dušimo, da dosežemo gosto konsistenco. Odstavimo in ohladimo.
V ohlajeno omako dodamo preostale sestavine (sesekljan čili in koriander, majonezo, kremo za kuhanje, kislo smetano, limonin sok solni cvet inpoper) in zmešamo, da dobimo emulzijo. Dodamo popečene piščančje trakove, ponovno premešamo in mariniramo vsaj 2 uri.

Kumaro operemo, po želji olupimo, odstranimo semena in na tanko narežemo. Solato očistimo, operemo, osušimo in grobo natržemo. Kristalko in mešane solatne lističe stresemo na dno sklede. Dodamo marinirane purane trakove ter potresemo z narezano kumaro, mladim grahom in s praženimi nasekljanimi mandlji. Po želji dodatno pokapamo z marinado. Do serviranja shranimo v hladilniku.

Rižota z lisičkami

Lisičke očistimo, razpolovimo ali narežemo na četrtine. Čebulo olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Peteršilj operemo in osmukamo lističe. V ponvi na vročem maslu prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo riž, prilivamo vročo jušno osnovo in skuhamo »al dente«. V večji ponvi segrejemo maslo. Dodamo lisičke in jih na hitro prepražimo, nato dodamo peteršiljeve lističe. Prilijemo 0,5 dl belega suhega vina in pokuhamo. Stresemo v ponev z rižem, dodamo topljeni sir, premešamo in dušimo, da se riž raztopi in enakomerno razdeli. Na koncu po potrebi začinimo s solnim cvetom in potresemo s sveže mletim poprom. Ponovno premešamo.

Rižoto z lisičkami ponudimo skupaj z veliko skledo ohlajene poletne solate.