Preprosto več za vas
Rižev narastek

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Riž Riž180 g g
Mleko Mleko720 ml ml
Maslo Maslo36 g g
Sol Sol ščepec ščepec
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak3
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor1
Limonina lupina Limonina lupina1
Rozine Rozine36 g g
Beljak Beljak4
Olje Olje
(za namastitev pekača)

Rižev narastek

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(2)

Priprava

Mleko solimo, nato pa vanj vkuhamo riž in maslo. Ko je riž kuhan, ga ohladimo. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem, dodamo vanilijev sladkor in lupinico limone. Mešanico vmešamo v riž, dodamo še rozine in trd sneg beljakov z malo soli.

Pekač namažemo z oljem, nato pa vanj stresemo riž in pečemo 30-40 minut na 180 °C, da dobi narastek lepo svetlo rjavo barvo. Postrežemo s kompotom ali malinovcem.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/

Recept je pripravila Alenka Puš.

Fotografija: Peter Irman