
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Riž Riž | 180 g g | ||
Mleko Mleko | 720 ml ml | ||
Maslo Maslo | 36 g g | ||
Sol Sol | ščepec ščepec | ||
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 3 | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 1 | ||
Limonina lupina Limonina lupina | 1 | ||
Rozine Rozine | 36 g g | ||
Beljak Beljak | 4 | ||
Olje
Olje (za namastitev pekača) |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamRižev narastek
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Mleko solimo, nato pa vanj vkuhamo riž in maslo. Ko je riž kuhan, ga ohladimo. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem, dodamo vanilijev sladkor in lupinico limone. Mešanico vmešamo v riž, dodamo še rozine in trd sneg beljakov z malo soli.
Pekač namažemo z oljem, nato pa vanj stresemo riž in pečemo 30-40 minut na 180 °C, da dobi narastek lepo svetlo rjavo barvo. Postrežemo s kompotom ali malinovcem.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/
Recept je pripravila Alenka Puš.
Fotografija: Peter Irman