Priprava
Mleko solimo, nato pa vanj vkuhamo riž in maslo. Ko je riž kuhan, ga ohladimo. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem, dodamo vanilijev sladkor in lupinico limone. Mešanico vmešamo v riž, dodamo še rozine in trd sneg beljakov z malo soli.
Pekač namažemo z oljem, nato pa vanj stresemo riž in pečemo 30-40 minut na 180 °C, da dobi narastek lepo svetlo rjavo barvo. Postrežemo s kompotom ali malinovcem.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/
Recept je pripravila Alenka Puš.
Fotografija: Peter Irman