Preprosto več za vas
Rižev puding z belo čokolado in karamelizirano skorjico a la creme brulee

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Riž Riž500 g g
Mleko Mleko50 ml ml
Bela čokolada Bela čokolada100 g g
Cimetova palčka Cimetova palčka1
Vanilijev strok Vanilijev strok1
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak3
Sladkor Sladkor24 g g
Maline Maline
Borovnice Borovnice

Rižev puding z belo čokolado in karamelizirano skorjico a la creme brulee

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(1)

Priprava

V mleko dodamo začimbe in ga kuhamo približno 5 minut, da začimbe spustijo aromo. Začimbe poberemo ven, z mlekom pa prelijemo ostanek riža (riž predhodno skuhajte). Dobro premešamo, da se riž razpusti, če je slučajno zlepljen. Dodamo rumenjake in z metlico vse skupaj dobro raztepemo. Dodamo še nalomljeno belo čokolado in na nizkem ognju kuhamo kakšnih 5 minut, da se puding zgosti. Ves čas mešamo.

Kuhan puding pustimo, da se nekoliko ohladi in zgosti. Nadevamo ga v kozarce, po vrhu posipamo sladkor in s posebno pištolo karameliziramo. Če nimamo slednjega pripomočka, naredimo karamelo posebej in jo na tanko polijemo po vrhu pudinga.

Zraven postrežemo kiselkasto sadje, ki bo odlična protiutež kremnemu pudingu.