Rižev puding z belo čokolado in karamelizirano skorjico a la creme brulee

Rižev puding z belo čokolado in karamelizirano skorjico a la creme brulee image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

4 število porcij
    • 500   g riž
    • 50   ml mleko
    • 100   g bela čokolada
    • 1   cimetova palčka
    • 1   vanilijev strok
    • 3   jajčni rumenjak
    • 24   g sladkor
    •   maline
    •   borovnice

Priprava

    V mleko dodamo začimbe in ga kuhamo približno 5 minut, da začimbe spustijo aromo. Začimbe poberemo ven, z mlekom pa prelijemo ostanek riža (riž predhodno skuhajte). Dobro premešamo, da se riž razpusti, če je slučajno zlepljen. Dodamo rumenjake in z metlico vse skupaj dobro raztepemo. Dodamo še nalomljeno belo čokolado in na nizkem ognju kuhamo kakšnih 5 minut, da se puding zgosti. Ves čas mešamo.

    Kuhan puding pustimo, da se nekoliko ohladi in zgosti. Nadevamo ga v kozarce, po vrhu posipamo sladkor in s posebno pištolo karameliziramo. Če nimamo slednjega pripomočka, naredimo karamelo posebej in jo na tanko polijemo po vrhu pudinga.

    Zraven postrežemo kiselkasto sadje, ki bo odlična protiutež kremnemu pudingu.