V mleko dodamo začimbe in ga kuhamo približno 5 minut, da začimbe spustijo aromo. Začimbe poberemo ven, z mlekom pa prelijemo ostanek riža (riž predhodno skuhajte). Dobro premešamo, da se riž razpusti, če je slučajno zlepljen. Dodamo rumenjake in z metlico vse skupaj dobro raztepemo. Dodamo še nalomljeno belo čokolado in na nizkem ognju kuhamo kakšnih 5 minut, da se puding zgosti. Ves čas mešamo.
Rižev puding z belo čokolado in karamelizirano skorjico a la creme brulee
Sestavine
4
število porcij
-
- 500 g riž
- 50 ml mleko
- 100 g bela čokolada
- 1 cimetova palčka
- 1 vanilijev strok
- 3 jajčni rumenjak
- 24 g sladkor
- maline
- borovnice
Priprava
Kuhan puding pustimo, da se nekoliko ohladi in zgosti. Nadevamo ga v kozarce, po vrhu posipamo sladkor in s posebno pištolo karameliziramo. Če nimamo slednjega pripomočka, naredimo karamelo posebej in jo na tanko polijemo po vrhu pudinga.
Zraven postrežemo kiselkasto sadje, ki bo odlična protiutež kremnemu pudingu.