
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Riž Riž | 500 g g | |
Mleko Mleko | 50 ml ml | |
Bela čokolada Bela čokolada | 100 g g | |
Cimetova palčka Cimetova palčka | 1 | |
Vanilijev strok Vanilijev strok | 1 | |
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 3 | |
Sladkor Sladkor | 24 g g | |
Maline Maline | ||
Borovnice Borovnice |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRižev puding z belo čokolado in karamelizirano skorjico a la creme brulee
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V mleko dodamo začimbe in ga kuhamo približno 5 minut, da začimbe spustijo aromo. Začimbe poberemo ven, z mlekom pa prelijemo ostanek riža (riž predhodno skuhajte). Dobro premešamo, da se riž razpusti, če je slučajno zlepljen. Dodamo rumenjake in z metlico vse skupaj dobro raztepemo. Dodamo še nalomljeno belo čokolado in na nizkem ognju kuhamo kakšnih 5 minut, da se puding zgosti. Ves čas mešamo.
Kuhan puding pustimo, da se nekoliko ohladi in zgosti. Nadevamo ga v kozarce, po vrhu posipamo sladkor in s posebno pištolo karameliziramo. Če nimamo slednjega pripomočka, naredimo karamelo posebej in jo na tanko polijemo po vrhu pudinga.
Zraven postrežemo kiselkasto sadje, ki bo odlična protiutež kremnemu pudingu.