Riževa skleda s pečeno zelenjavo in arašidovim prelivom

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Riževa skleda s pečeno zelenjavo in arašidovim prelivom
TežavnostSrednje
Priprava40 min

Priprava

  1. Dolgozrnat riž: Pred kuhanjem, riž dobro operi. Kuhaj po navodilih, navedenih na embalaži. Kuhan riž pokrij s pokrovko in postavi na stran. Pečico prižgi na 200 °C.

  2. Pečena zelenjava: Na pekač obložen, s peki papirjem, dodaj brokoli, korenje čičeriko, poper, sol, olivno olje, vse skupaj dobro premešaj in postavi pekač v pečico za okoli 25 minut.

  3. Arašidov preliv: V posodico dodaj arašidovo maslo, ingver v prahu, poper, sojin napitek, sojino omako, javorjev sirup, limetin sok ter vse skupaj dobro premešaj. Na krožnik postavi kuhan riž, pečeno zelenjavo, rezine limete, indijske oreščke ter vse skupaj prelij z arašidovim prelivom. Postrezi še sveže.