
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Riž Riž | 180 g g | |
Voda Voda | 720 ml ml | |
Parmezan Parmezan | 50 g g | |
Mozzarella Mozzarella | 100 g g | |
Jajca Jajca | 3 | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Origano Origano | ||
Drobtine Drobtine | 200 g g | |
Sončnično olje Sončnično olje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRiževe kroglice arancini
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Vodo zavreš, posoliš in v njej kuhaš riž kakšnih 20 minut. Ko je riž kuhan, vanj vmešaš tele sestavine: 1 jajce, 50 g drobtin, ščepec soli, malo popra, parmezan in mozzarello, ki si jo prej narezal na manjše koščke. V posebno skledo ubiješ preostali dve jajci in jih stepeš z vilico, preostalih 150 g drobtin pa streseš na krožnik. Iz riževe mase oblikuješ enako velike kroglice, jih najprej pomočiš v jajce in potem povaljaš še v drobtine. V ponvi segreješ kar precej olja (toliko, da bodo arancini lahko v njem plavali) in v njem ocvreš riževe kroglice. Ko arancini dobijo svetlo rjavo barvo, jih vzameš iz olja in položiš na krožnik, na katero si prej položil papirnato brisačko, da vpije olje. Arancine lahko sedaj postrežeš kot prilogo ali kot samostojno jed.
Dodaten nasvet: Riževe kroglice lahko pripraviš tudi iz ostankov rižote. Iz rižote oblikuješ riževe kroglice in jih pripraviš po istem postopku.