Preprosto več za vas
Riževe kroglice arancini

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Riž Riž180 g g
Voda Voda720 ml ml
Parmezan Parmezan50 g g
Mozzarella Mozzarella100 g g
Jajca Jajca3
Sol Sol
Poper Poper
Origano Origano
Drobtine Drobtine200 g g
Sončnično olje Sončnično olje

Riževe kroglice arancini

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Vodo zavreš, posoliš in v njej kuhaš riž kakšnih 20 minut. Ko je riž kuhan, vanj vmešaš tele sestavine: 1 jajce, 50 g drobtin, ščepec soli, malo popra, parmezan in mozzarello, ki si jo prej narezal na manjše koščke. V posebno skledo ubiješ preostali dve jajci in jih stepeš z vilico, preostalih 150 g drobtin pa streseš na krožnik. Iz riževe mase oblikuješ enako velike kroglice, jih najprej pomočiš v jajce in potem povaljaš še v drobtine. V ponvi segreješ kar precej olja (toliko, da bodo arancini lahko v njem plavali) in v njem ocvreš riževe kroglice. Ko arancini dobijo svetlo rjavo barvo, jih vzameš iz olja in položiš na krožnik, na katero si prej položil papirnato brisačko, da vpije olje. Arancine lahko sedaj postrežeš kot prilogo ali kot samostojno jed.

Dodaten nasvet: Riževe kroglice lahko pripraviš tudi iz ostankov rižote. Iz rižote oblikuješ riževe kroglice in jih pripraviš po istem postopku.