Rižota z jurčki, cvetačo, gosjimi jetri in tartufi

Rižota z jurčki, cvetačo, gosjimi jetri in tartufi image
Težavnost Težko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

4 število porcij
    • 500   g mešano mleto meso
    • 350   g mešanica žit za rižoto
    • 50   g maslo
    • 100   g šalotka
    • 1   strok česen
    • 6   g tartuf
    • 100   g cvetača
    • 100   g jurčki
    • 2   dl konjak
    • 50   g gosja jetra
    • 50   g skuta
    • 100   g parmezan
    •   jušna osnova
    •   solni cvet
    • 100   g pečena slanina
    •   poper
    •   pšenična moka

Priprava

    Gosja jetra operemo, osušimo in obrežemo morebitne sledove žolča. Narežemo na rezine debeline pribl. 1 cm. Šalotko olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Gobe očistimo in narežemo na rezine. Tartuf očistimo in nastrgamo. Dimljeno pečeno slanino narežemo na kocke ali na trakove. Cvetačo očistimo, narežemo na manjše dele in skuhamo v kropu »al dente«. Odcedimo. V posodi segrejemo maslo in olje in na maščobi popražimo sesekljano šalotko in strt česen in nastrgan tartuf. Dodamo mleto meso in ga dobro popražimo. Nato dodamo narezane gobe, dušimo in ko tekočina izhlapi, stresemo v posodo še žitarice, popražimo in prilijemo konjak. Kuhamo tako dolgo, da so žitarice »al dente«. Po potrebi prilivamo jušno osnovo. Rezine gosjih jeter z obeh strani na hitro popražimo, da takoj zakrknejo, znotraj pa ostanejo mehka, sočna in rožnate barve. Začinimo s solnim cvetom. Če so gosja jetra zelo mastna, jih predhodno malce oprašimo z moko in tako zmanjšamo možnost, da med peko razpadejo. Panceto narežemo na kocke in popražimo v ponvi brez maščobe, da postanejo hrustljave. Odcedimo na papirnatih brisačah in grobo zdrobimo.