
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Mešano mleto meso Mešano mleto meso | 500 g g | ||
Mešanica žit za rižoto Mešanica žit za rižoto | 350 g g | ||
Maslo Maslo | 50 g g | ||
Šalotka Šalotka | 100 g g | ||
Česen Česen | 1 stroki strok | ||
Tartuf Tartuf | 6 g g | ||
Cvetača Cvetača | 100 g g | ||
Jurčki Jurčki | 100 g g | ||
Konjak Konjak | 2 dl dl | ||
Gosja jetra Gosja jetra | 50 g g | ||
Skuta Skuta | 50 g g | ||
Parmezan Parmezan | 100 g g | ||
Jušna osnova Jušna osnova | |||
Solni cvet Solni cvet | |||
Pečena slanina Pečena slanina | 100 g g | ||
Poper Poper | |||
Pšenična moka Pšenična moka |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamRižota z jurčki, cvetačo, gosjimi jetri in tartufi
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Gosja jetra operemo, osušimo in obrežemo morebitne sledove žolča. Narežemo na rezine debeline pribl. 1 cm. Šalotko olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Gobe očistimo in narežemo na rezine. Tartuf očistimo in nastrgamo. Dimljeno pečeno slanino narežemo na kocke ali na trakove. Cvetačo očistimo, narežemo na manjše dele in skuhamo v kropu »al dente«. Odcedimo. V posodi segrejemo maslo in olje in na maščobi popražimo sesekljano šalotko in strt česen in nastrgan tartuf. Dodamo mleto meso in ga dobro popražimo. Nato dodamo narezane gobe, dušimo in ko tekočina izhlapi, stresemo v posodo še žitarice, popražimo in prilijemo konjak. Kuhamo tako dolgo, da so žitarice »al dente«. Po potrebi prilivamo jušno osnovo. Rezine gosjih jeter z obeh strani na hitro popražimo, da takoj zakrknejo, znotraj pa ostanejo mehka, sočna in rožnate barve. Začinimo s solnim cvetom. Če so gosja jetra zelo mastna, jih predhodno malce oprašimo z moko in tako zmanjšamo možnost, da med peko razpadejo. Panceto narežemo na kocke in popražimo v ponvi brez maščobe, da postanejo hrustljave. Odcedimo na papirnatih brisačah in grobo zdrobimo.