Preprosto več za vas
Rižota z jurčki, cvetačo, gosjimi jetri in tartufi

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Mešano mleto meso Mešano mleto meso500 g g
Mešanica žit za rižoto Mešanica žit za rižoto350 g g
Maslo Maslo50 g g
Šalotka Šalotka100 g g
Česen Česen1 stroki strok
Tartuf Tartuf6 g g
Cvetača Cvetača100 g g
Jurčki Jurčki100 g g
Konjak Konjak2 dl dl
Gosja jetra Gosja jetra50 g g
Skuta Skuta50 g g
Parmezan Parmezan100 g g
Jušna osnova Jušna osnova
Solni cvet Solni cvet
Pečena slanina Pečena slanina100 g g
Poper Poper
Pšenična moka Pšenična moka

Rižota z jurčki, cvetačo, gosjimi jetri in tartufi

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(0)

Priprava

Gosja jetra operemo, osušimo in obrežemo morebitne sledove žolča. Narežemo na rezine debeline pribl. 1 cm. Šalotko olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Gobe očistimo in narežemo na rezine. Tartuf očistimo in nastrgamo. Dimljeno pečeno slanino narežemo na kocke ali na trakove. Cvetačo očistimo, narežemo na manjše dele in skuhamo v kropu »al dente«. Odcedimo. V posodi segrejemo maslo in olje in na maščobi popražimo sesekljano šalotko in strt česen in nastrgan tartuf. Dodamo mleto meso in ga dobro popražimo. Nato dodamo narezane gobe, dušimo in ko tekočina izhlapi, stresemo v posodo še žitarice, popražimo in prilijemo konjak. Kuhamo tako dolgo, da so žitarice »al dente«. Po potrebi prilivamo jušno osnovo. Rezine gosjih jeter z obeh strani na hitro popražimo, da takoj zakrknejo, znotraj pa ostanejo mehka, sočna in rožnate barve. Začinimo s solnim cvetom. Če so gosja jetra zelo mastna, jih predhodno malce oprašimo z moko in tako zmanjšamo možnost, da med peko razpadejo. Panceto narežemo na kocke in popražimo v ponvi brez maščobe, da postanejo hrustljave. Odcedimo na papirnatih brisačah in grobo zdrobimo.