Pekač obložimo s peki papirjem. Pripravimo sladkor v prahu. Jajca, vanilijev sladkor in navadni sladkor močno penasto stepemo (5-10 minut). Moko in pecilni prašek zmešamo ter previdno v dveh delih presejemo v jajčno zmes. Premešamo z žlico ali s kuhinjsko lopatico. Vlijemo na pripravljen pekač, enakomerno poravnamo zmes in pečemo na 170 C približno 13-15 minut. Pečen biskvit takoj posujemo s sladkorjem v prahu, pokrijemo s kuhinjsko krpo in ga previdno obrnemo (na kuhinjsko krpo). Tu si lahko pomagamo z večjo desko, enakim pekačem (le tega nežno denemo na biskvit in obrnemo). Odlepimo peki papir in še to stran biskvita potresemo s sladkorjem v prahu. Pokrijemo z drugo kuhinjsko krpo in počasi začnemo zvijati biskvit. Zvitega pustimo, da se popolnoma ohladi. Ohlajenega previdno odvijemo, odstranimo zgornjo krpo, namažemo z marmelado in zvijemo nazaj. Po vrhu potresemo s sladkorjem v prahu. Postrežemo s sladko smetano.
Rolada z marmelado
Sestavine
4
število porcij
-
- 3 jajca
- 2 vanilijev sladkor
- 80 g sladkor
- 110 g pšenična moka
- ščepec pecilni prašek
- sladkor v prahu
- marmelada