
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Jajca Jajca | 3 | |
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 2 | |
Sladkor Sladkor | 80 g g | |
Pšenična moka Pšenična moka | 110 g g | |
Pecilni prašek Pecilni prašek | ščepec ščepec | |
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | ||
Marmelada Marmelada |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRolada z marmelado
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pekač obložimo s peki papirjem. Pripravimo sladkor v prahu. Jajca, vanilijev sladkor in navadni sladkor močno penasto stepemo (5-10 minut). Moko in pecilni prašek zmešamo ter previdno v dveh delih presejemo v jajčno zmes. Premešamo z žlico ali s kuhinjsko lopatico. Vlijemo na pripravljen pekač, enakomerno poravnamo zmes in pečemo na 170 C približno 13-15 minut. Pečen biskvit takoj posujemo s sladkorjem v prahu, pokrijemo s kuhinjsko krpo in ga previdno obrnemo (na kuhinjsko krpo). Tu si lahko pomagamo z večjo desko, enakim pekačem (le tega nežno denemo na biskvit in obrnemo). Odlepimo peki papir in še to stran biskvita potresemo s sladkorjem v prahu. Pokrijemo z drugo kuhinjsko krpo in počasi začnemo zvijati biskvit. Zvitega pustimo, da se popolnoma ohladi. Ohlajenega previdno odvijemo, odstranimo zgornjo krpo, namažemo z marmelado in zvijemo nazaj. Po vrhu potresemo s sladkorjem v prahu. Postrežemo s sladko smetano.