Preprosto več za vas
Ruby kroglice

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.

Sestavine

Arašidovo maslo Arašidovo maslo100 g g
Javorjev sirup Javorjev sirup36 ml ml
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor6 g g
Kokos Kokos30 g g
Kokosov napitek Kokosov napitek25 g g
Mleti lešniki Mleti lešniki45 g g

preliv

Ruby čokolada Ruby čokolada80 g g
Kokosovo olje Kokosovo olje4 ml ml

Ruby kroglice

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(1)

Priprava

*Kokosov napitek čez noč postavi v hladilnik - uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke. V večjo posodo stresi arašidovo maslo, javorjev sirup, vanilijev sladkor, mleti kokos, *kokosov napitek iz pločevinke in mlete lešnike. Vse skupaj dobro premešaj z električnim mešalnikom (če je zmes zelo lepljiva, dodaj še malo mletih lešnikov). Iz dobljene mase naredi kroglice in jih za vsaj 1 uro postavi v zamrzovalnik.

Nad vodno soparo ali v mikrovalovni pečici stopi čokolado Ruby in ji dodaj žličko kokosovega olja. Vse skupaj dobro premešaj.

Kroglice pomoči v stopljeno čokolado in jih položi na papir za peko, da se čokolada strdi. Preden kroglice postrežeš, jih pusti pribl. 15 minut na sobni temperaturi, da se zmehčajo.