S klobaso in ajdovo kašo polnjeni šampinjoni

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
S klobaso in ajdovo kašo polnjeni šampinjoni image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    •   šampinjoni
    • 50   g ajdova kaša
    • 200   ml voda
    •   klobasa
    •   nariban sir
    •   sol
    •   poper

Priprava

    Klobaso na drobno narežemo. Šampinjone očistimo, odstranimo bet in slednjega na drobno narežemo. V ponvi na srednjevisokem ognju popražimo narezane šampinjone in klobaso. Ogenj ne sme biti prenizek, drugače bodo šampinjoni spustili vodo. Klobasa bo med peko spustila maščobo, zato je ne rabimo dodatno dodajati.Ko so šampinjoni in klobasa dobro popraženi, dodamo ajdovo kašo, vodo, začinimo in dušimo na nizkem ognju približno 10 do 15 minut, oz. dokler kaša ni mehka.Šampinjone nadevamo. Najlažje jih bomo pekli, če uporabimo pekač za mufine. V vsako vdolbino položimo po en velik šampinjon. Prekrijemo jih z ribanim sirom in spečemo v že ogreti pečici na 220 stopinj Celzija, ogrevanje zgoraj in spodaj, srednje izvodilo. Pečemo 15-20 minut. oz. dokler sir ne pozlati.H gobam odlično paše sveži timijan. Zato, če ga imate, ga kar potresite po že pečenih šampinjonih.