
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Šampinjoni Šampinjoni | ||
Ajdova kaša Ajdova kaša | 50 g g | |
Voda Voda | 200 ml ml | |
Klobasa Klobasa | ||
Nariban sir Nariban sir | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listS klobaso in ajdovo kašo polnjeni šampinjoni
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Klobaso na drobno narežemo. Šampinjone očistimo, odstranimo bet in slednjega na drobno narežemo. V ponvi na srednjevisokem ognju popražimo narezane šampinjone in klobaso. Ogenj ne sme biti prenizek, drugače bodo šampinjoni spustili vodo. Klobasa bo med peko spustila maščobo, zato je ne rabimo dodatno dodajati.
Ko so šampinjoni in klobasa dobro popraženi, dodamo ajdovo kašo, vodo, začinimo in dušimo na nizkem ognju približno 10 do 15 minut, oz. dokler kaša ni mehka.
Šampinjone nadevamo. Najlažje jih bomo pekli, če uporabimo pekač za mufine. V vsako vdolbino položimo po en velik šampinjon. Prekrijemo jih z ribanim sirom in spečemo v že ogreti pečici na 220 stopinj Celzija, ogrevanje zgoraj in spodaj, srednje izvodilo. Pečemo 15-20 minut. oz. dokler sir ne pozlati.
H gobam odlično paše sveži timijan. Zato, če ga imate, ga kar potresite po že pečenih šampinjonih.