Preprosto več za vas
S klobaso in ajdovo kašo polnjeni šampinjoni

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Šampinjoni Šampinjoni
Ajdova kaša Ajdova kaša50 g g
Voda Voda200 ml ml
Klobasa Klobasa
Nariban sir Nariban sir
Sol Sol
Poper Poper

S klobaso in ajdovo kašo polnjeni šampinjoni

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Klobaso na drobno narežemo. Šampinjone očistimo, odstranimo bet in slednjega na drobno narežemo. V ponvi na srednjevisokem ognju popražimo narezane šampinjone in klobaso. Ogenj ne sme biti prenizek, drugače bodo šampinjoni spustili vodo. Klobasa bo med peko spustila maščobo, zato je ne rabimo dodatno dodajati.
Ko so šampinjoni in klobasa dobro popraženi, dodamo ajdovo kašo, vodo, začinimo in dušimo na nizkem ognju približno 10 do 15 minut, oz. dokler kaša ni mehka.

Šampinjone nadevamo. Najlažje jih bomo pekli, če uporabimo pekač za mufine. V vsako vdolbino položimo po en velik šampinjon. Prekrijemo jih z ribanim sirom in spečemo v že ogreti pečici na 220 stopinj Celzija, ogrevanje zgoraj in spodaj, srednje izvodilo. Pečemo 15-20 minut. oz. dokler sir ne pozlati.

H gobam odlično paše sveži timijan. Zato, če ga imate, ga kar potresite po že pečenih šampinjonih.