Priprava
Krompir olupimo, narežemo na manjše kocke in ga skuhamo v vreli slani vodi. Krompir naj bo še čvrst, ne razkuhan, ker ga bomo še popekli. Kuhan krompir odcedimo in ga damo v namaščen pekač. Dodamo še preostalo zelenajvo: korenje, grobo narezano čebulo, strok česna in par češnjevaega paradižnika, ki bo spustil malce soka in na dnu posode nastala čudovita omaka. Začinimo: sol, poper, sveži rožmarin, olivno olje. Brancine splahnemo pod hladno vodo in s papirnato servieto obrišemo do suhega. Po vsaki strani brancina parkrat zarežemo v kožo. Premažemo jih z olivnim oljem. V trebušno votlino damo začimbe. Sol, poper, rožmarin, peteršilj in limono. Posolimo jih še po koži, tako bo koža med peko postala lepo hrustljava. Brancine položimo na zelenjavo in vse skupaj pečemo približno 25 do 30 minut (odvisno od velikosti rib na programu žar z ventilacijo na srednjem izvodilu. Zraven se prileže kozarček Malvazije.*
*Minister za zdravje opozarja: "Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!"