Preprosto več za vas
S krompirjem pečen brancin

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Krompir Krompir
Korenje Korenje
Čebula Čebula
Strok česna Strok česna
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik
Olivno olje Olivno olje
Rožmarin Rožmarin
Peteršilj Peteršilj
Limona Limona
Poper Poper

S krompirjem pečen brancin

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

40 min
(0)

Priprava

 

Krompir olupimo, narežemo na manjše kocke in ga skuhamo v vreli slani vodi. Krompir naj bo še čvrst, ne razkuhan, ker ga bomo še popekli. Kuhan krompir odcedimo in ga damo v namaščen pekač. Dodamo še preostalo zelenajvo: korenje, grobo narezano čebulo, strok česna in par češnjevaega paradižnika, ki bo spustil malce soka in na dnu posode nastala čudovita omaka. Začinimo: sol, poper, sveži rožmarin, olivno olje. Brancine splahnemo pod hladno vodo in s papirnato servieto obrišemo do suhega. Po vsaki strani brancina parkrat zarežemo v kožo. Premažemo jih z olivnim oljem. V trebušno votlino damo začimbe. Sol, poper, rožmarin, peteršilj in limono. Posolimo jih še po koži, tako bo koža med peko postala lepo hrustljava. Brancine položimo na zelenjavo in vse skupaj pečemo približno 25 do 30 minut (odvisno od velikosti rib na programu žar z ventilacijo na srednjem izvodilu. Zraven se prileže kozarček Malvazije.*

*Minister za zdravje opozarja: "Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!"