Jajčevce razpolovimo in jih po mesu križem zarežemo. Tako bodo jajčevci dobili več okusa, začimb. Solimo, popramo in pokapljamo z olivnim oljem. Zložimo jih v ponev s prerezanim delom navzdol. Pečemo jih v že ogreti pečici na 200 stopinj, približno 20-30 minut (odvisno, kako veliki in debeli jajčevci so). Medtem ko se jajčevci pečejo, pripravimo polento. Zavremo vodo, jo solimo, dodamo olivno olje (ta poskrbi za več okusa polente) in med stalnim mešanjem vmešamo polento. Polento skuhamo. Pečene jajčevce odstanimo iz pekača in v pekač vlijemo 1,5 lonček napolitanske omake, dodamo strt strok česna in premešamo. Začinimo s svežo baziliko. Jajčevce položimo na omako in z žlico v jajčevcih naredimo jamice, ki jih obložimo s polento. Polento premažemo z drugo polovico napolitanske omake, obložimo z baziliko in ribano mocarelo. Vse skupaj potisnemo v pečico na najvišje izvodilo, žar, na 220 stopinj za par minutk, dokler se mozzarela ne zapeče. V posodici zmešamo 2 žlici krušnih drobtin in Grana Padano sir ter s tem potresemo po že pečenih jajčevcih.
S polento polnjeni jajčevci
Sestavine
4
število porcij
-
- 2 jajčevec
- 2 kozarec omaka napolitanska
- 100 g koruzni zdrob
- 3 dl voda
- 200 g mozzarella ribana
- nariban parmezan Grana Padano
- stroki česen
- olivno olje
- bazilika
- 40 g drobtine
- sol
- poper