Najprej zmešamo vse sestavine za marinado. Piščanca narežemo na večje koščke, ga prelijemo z marinado, dobro premešamo in pustimo marinirati v hladilniku 3 ure.
Sataj piščanec z arašidovo omako
Sestavine
3
število porcij
-
Sestavine za marinado
- 2 žlice rdeča curry pasta
- 4 žlice kokosovo mleko
- 4 žlice sojina omaka
- 1 žlička kokosov sladkor
- 800 g piščančja prsa
-
Sestavine za arašidovo omako
- 250 ml kokosovo mleko
- 100 g arašidovo maslo
- limetin sok
- 1 žlica curry v prahu
- 0,2 žlice kajenski poper
- 4 žlice sojina omaka
- 1 žlica kokosov sladkor
Priprava
Vmes pripravimo arašidovo omako tako, da v loncu zmešamo vse sestavine, nato jih segrejemo do vretja, kuhamo še nekaj minut, da se omaka zgosti in odstavimo. Omako po potrebi razredčimo z vodo.
Mariniranega piščanca zložimo na lesena nabodala, ki smo jih namočili v vodi.
Najbolje je, da ga pripravimo na žaru, dobro pa se obnese tudi v pražen v ponvi na štedilniku.
Pečena nabodala postrežemo s kuhanim rižem, mlado čebulo in nasekljanimi praženimi arašidi.