Sataj piščanec z arašidovo omako

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Sataj piščanec z arašidovo omako image
Težavnost Srednje
Priprava 40 min
Kuhanje 0 min

Sestavine

3 število porcij
  • Sestavine za marinado

    • 2   žlice rdeča curry pasta
    • 4   žlice kokosovo mleko
    • 4   žlice sojina omaka
    • 1   žlička kokosov sladkor
    • 800   g piščančja prsa
  • Sestavine za arašidovo omako

    • 250   ml kokosovo mleko
    • 100   g arašidovo maslo
    •   limetin sok
    • 1   žlica curry v prahu
    • 0,2   žlice kajenski poper
    • 4   žlice sojina omaka
    • 1   žlica kokosov sladkor

Priprava

  1. Najprej zmešamo vse sestavine za marinado. Piščanca narežemo na večje koščke, ga prelijemo z marinado, dobro premešamo in pustimo marinirati v hladilniku 3 ure.

  2. Vmes pripravimo arašidovo omako tako, da v loncu zmešamo vse sestavine, nato jih segrejemo do vretja, kuhamo še nekaj minut, da se omaka zgosti in odstavimo. Omako po potrebi razredčimo z vodo.

  3. Mariniranega piščanca zložimo na lesena nabodala, ki smo jih namočili v vodi.

  4. Najbolje je, da ga pripravimo na žaru, dobro pa se obnese tudi v pražen v ponvi na štedilniku.

  5. Pečena nabodala postrežemo s kuhanim rižem, mlado čebulo in nasekljanimi praženimi arašidi.