Scones z rozinami

Scones z rozinami image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

2 število porcij
    • 280   g pšenična moka
    • 6   g pecilni prašek
    • 30   g sladkor v prahu
    • 40   g maslo
    • 1   vanilijev sladkor
    • 50   g rozine
    • 155   g mleko

Priprava

    Pečico ogrejemo na 200 C. Skupaj zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor v prahu in presejemo skozi sito. Dodamo vanilijev sladkor in maslo, ki ga dobro vtremo v moko. Rozine grobo nasekljamo in dodamo k ostalim sestavinam. Na sredini naredimo luknjo, vlijemo vanjo mleko in premešamo. Po potrebi dodamo še žlico mleka. Testo zvrnemo na pomokan pult in ga trikrat prepognemo. Sploščimo ga na pribl. 2-2,5 cm debelo in narežemo na 6 delov. Vsak del testa premažemo z mlekom. Pečemo približno 15-17 minut oz. do zlatorjave barve.