
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Pšenična moka Pšenična moka | 280 g g | |
Pecilni prašek Pecilni prašek | 6 g g | |
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 30 g g | |
Maslo Maslo | 40 g g | |
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 1 | |
Rozine Rozine | 50 g g | |
Mleko Mleko | 155 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listScones z rozinami
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico ogrejemo na 200 C. Skupaj zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor v prahu in presejemo skozi sito. Dodamo vanilijev sladkor in maslo, ki ga dobro vtremo v moko. Rozine grobo nasekljamo in dodamo k ostalim sestavinam. Na sredini naredimo luknjo, vlijemo vanjo mleko in premešamo. Po potrebi dodamo še žlico mleka. Testo zvrnemo na pomokan pult in ga trikrat prepognemo. Sploščimo ga na pribl. 2-2,5 cm debelo in narežemo na 6 delov. Vsak del testa premažemo z mlekom. Pečemo približno 15-17 minut oz. do zlatorjave barve.