Sirniki

Sirniki image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

2 število porcij
    • 500   g nepasirana skuta
    • 1   jajca
    • 1   vrečka vanilijev sladkor
    • 30   g sladkor
    • 3   g sol
    • 50   g pšenični zdrob
    •   bela moka
    • 36   ml olje

Priprava

     

    Priprava:

  1. Skozi gazo dobro ožamemo nepasirano skuto in jo položimo v večjo skledo.

  2. K skuti dodamo jajce, vanilijev sladkor, sladkor, sol in pšenični zdrob.

  3. Dobro premešamo, pokrijemo skledo in jo postavimo v hladilnik za 30 minut.

  4. Iz ohlajene mase oblikujemo približno 50 g težke kroglice, ki jih položimo na dobro pomokano površino.

  5. Kroglice s pomokanimi rokami rahlo sploščimo in oblikujemo v debele kolute.

  6. V večjo ponev dodamo 3 žlice olja in ga segrejemo.

  7. V vroče olje zložimo 4-5 sirnikov hkrati in jih pražimo 4 minute na zmernem ognju.

  8. Nato jih obrnemo, pokrijemo s pokrovom in pražimo še 3 minute.

  9. Sirnike položimo na krožnik s papirnato brisačko, da se odcedijo.

  10. Sirnike postrežemo skupaj z medom, svežim jagodičevjem, smetano ali recimo sladoledom