
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Nepasirana skuta Nepasirana skuta | 500 g g | ||
Jajca Jajca | 1 | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 1 vrečke vrečka | ||
Sladkor Sladkor | 30 g g | ||
Sol Sol | 3 g g | ||
Pšenični zdrob Pšenični zdrob | 50 g g | ||
Bela moka Bela moka | |||
Olje Olje | 36 ml ml |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamSirniki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Priprava:
- Skozi gazo dobro ožamemo nepasirano skuto in jo položimo v večjo skledo.
- K skuti dodamo jajce, vanilijev sladkor, sladkor, sol in pšenični zdrob.
- Dobro premešamo, pokrijemo skledo in jo postavimo v hladilnik za 30 minut.
- Iz ohlajene mase oblikujemo približno 50 g težke kroglice, ki jih položimo na dobro pomokano površino.
- Kroglice s pomokanimi rokami rahlo sploščimo in oblikujemo v debele kolute.
- V večjo ponev dodamo 3 žlice olja in ga segrejemo.
- V vroče olje zložimo 4-5 sirnikov hkrati in jih pražimo 4 minute na zmernem ognju.
- Nato jih obrnemo, pokrijemo s pokrovom in pražimo še 3 minute.
- Sirnike položimo na krožnik s papirnato brisačko, da se odcedijo.
Sirnike postrežemo skupaj z medom, svežim jagodičevjem, smetano ali recimo sladoledom