Preprosto več za vas
Skleda s kitajskim zeljem in svinjino

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Svinjski biftek Svinjski biftek400 g g
Česen Česen2
Ingver Ingver25 g g
Čili Čili
Limonin sok Limonin sok12 ml ml
Sojina omaka Sojina omaka60 ml ml
Sončnično olje Sončnično olje60 ml ml
Kitajsko zelje Kitajsko zelje600 g g
Mlada čebula Mlada čebula
Sojini kalčki Sojini kalčki150 g g
Basmati riž Basmati riž200 g g
Sol Sol
Indijski oreščki Indijski oreščki50 g g
Koruzni škrob Koruzni škrob30 g g

Skleda s kitajskim zeljem in svinjino

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Meso operite, osušite z brisačo in narežite na trakove. Olupite česen in ingver, ju sesekljajte, zmešajte s čilijem, limoninim sokom in s 3 jedilnimi žlicami sojine omake ter oljem. V tej omaki marinirajte meso 60-90 minut.

Očistite zelje in čebulo, zelje prečno prerežite na 1 cm široke trakove, čebulo pa narežite na krogce. Kalčke operite in pustite, da se posušijo. Riž dajte v 400 ml vrele soljene vode in pustite vreti 10 minut na majhnem ognju.

Meso odcedite, marinado pa shranite za pozneje. Meso v kosih dobro zapecite na preostalem olju v vročem voku ali ponvi in ga vzemite iz voka oz. ponve. Zelje in čebulo med mešanjem rahlo popražite na olju, v katerem ste popekli meso. Dodajte marinado in meso ter pražite pribl. 5 minut. Dodajte sojine kalčke in indijske oreščke ter pražite3 minute, nato začinite s preostalo sojino omako in čilijem. Škrob zmešajte z nekaj vode in z njim rahlo zgostite omako. Servirajte z rižem.