Meso operite, osušite z brisačo in narežite na trakove. Olupite česen in ingver, ju sesekljajte, zmešajte s čilijem, limoninim sokom in s 3 jedilnimi žlicami sojine omake ter oljem. V tej omaki marinirajte meso 60-90 minut.
Skleda s kitajskim zeljem in svinjino
Sestavine
4
število porcij
-
- 400 g svinjski biftek
- 2 česen
- 25 g ingver
- čili
- 12 ml limonin sok
- 60 ml sojina omaka
- 60 ml sončnično olje
- 600 g kitajsko zelje
- mlada čebula
- 150 g sojini kalčki
- 200 g basmati riž
- sol
- 50 g indijski oreščki
- 30 g koruzni škrob
Priprava
Očistite zelje in čebulo, zelje prečno prerežite na 1 cm široke trakove, čebulo pa narežite na krogce. Kalčke operite in pustite, da se posušijo. Riž dajte v 400 ml vrele soljene vode in pustite vreti 10 minut na majhnem ognju.
Meso odcedite, marinado pa shranite za pozneje. Meso v kosih dobro zapecite na preostalem olju v vročem voku ali ponvi in ga vzemite iz voka oz. ponve. Zelje in čebulo med mešanjem rahlo popražite na olju, v katerem ste popekli meso. Dodajte marinado in meso ter pražite pribl. 5 minut. Dodajte sojine kalčke in indijske oreščke ter pražite3 minute, nato začinite s preostalo sojino omako in čilijem. Škrob zmešajte z nekaj vode in z njim rahlo zgostite omako. Servirajte z rižem.