
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Svinjski biftek Svinjski biftek | 400 g g | |
Česen Česen | 2 | |
Ingver Ingver | 25 g g | |
Čili Čili | ||
Limonin sok Limonin sok | 12 ml ml | |
Sojina omaka Sojina omaka | 60 ml ml | |
Sončnično olje Sončnično olje | 60 ml ml | |
Kitajsko zelje Kitajsko zelje | 600 g g | |
Mlada čebula Mlada čebula | ||
Sojini kalčki Sojini kalčki | 150 g g | |
Basmati riž Basmati riž | 200 g g | |
Sol Sol | ||
Indijski oreščki Indijski oreščki | 50 g g | |
Koruzni škrob Koruzni škrob | 30 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSkleda s kitajskim zeljem in svinjino
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Meso operite, osušite z brisačo in narežite na trakove. Olupite česen in ingver, ju sesekljajte, zmešajte s čilijem, limoninim sokom in s 3 jedilnimi žlicami sojine omake ter oljem. V tej omaki marinirajte meso 60-90 minut.
Očistite zelje in čebulo, zelje prečno prerežite na 1 cm široke trakove, čebulo pa narežite na krogce. Kalčke operite in pustite, da se posušijo. Riž dajte v 400 ml vrele soljene vode in pustite vreti 10 minut na majhnem ognju.
Meso odcedite, marinado pa shranite za pozneje. Meso v kosih dobro zapecite na preostalem olju v vročem voku ali ponvi in ga vzemite iz voka oz. ponve. Zelje in čebulo med mešanjem rahlo popražite na olju, v katerem ste popekli meso. Dodajte marinado in meso ter pražite pribl. 5 minut. Dodajte sojine kalčke in indijske oreščke ter pražite3 minute, nato začinite s preostalo sojino omako in čilijem. Škrob zmešajte z nekaj vode in z njim rahlo zgostite omako. Servirajte z rižem.