Skleda z govedino
Sestavine
-
- 200 g jasminov riž
- 2 pak choi kitajsko zelje
- 1 čili srednje pekoč
- 10 g sezam
- 0,5 čebula
- 1 strok česen
- 1 cm ingver sveži
- 40 ml olje
- 400 g mleta govedina
- 6 g rjavi sladkor
- 80 ml sojina omaka
- sol
- 2 jajca
- 1 - 2 vejica tajska bazilika po želji za dekoracijo
Priprava
Riž pripravite po navodilih na embalaži. Medtem očistite in operite pak choi ter ga po dolgem prerežite na polovico. Čili operite in narežite na drobne obročke. Sezamova semena med mešanjem popecite v ponvi brez olja do zlatorjave barve. Stresite jih iz ponve in pustite, da se ohladijo. Olupite čebulo, česen in ingver ter vse narežite na drobne kocke.
V veliki ponvi segrejte 2 žlici olja, dodajte mleto meso in čebulo ter med mešanjem na močnem ognju pražite približno 3 minute. Zmešajte sladkor, čili, sojino omako, ingver in česen. Mleto meso zmešajte z 2–3 žlicami mešanice. Po okusu začinite s soljo.
Vzemite iz ponve in pustite na toplem. V vročo ponev vlijte 1 žlico olja in med mešanjem na hitro prepražite pak choi. Odstranite. V drugi ponvi na žlički olja specite jajci na oko.
Zmešajte riž s sezamovimi semeni in ga v 2 skledah postrezite z mletim mesom, pak choijem in jajcem. Po želji okrasite s tajsko baziliko. Dodajte preostanek mešanice sojine omake.