
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Jasminov riž Jasminov riž | 200 g g | ||
Pak Choi
Pak Choi (kitajsko zelje) | 2 | ||
Čili
Čili (srednje pekoč) | 1 | ||
Sezam Sezam | 10 g g | ||
Čebula Čebula | 0,5 | ||
Česen Česen | 1 stroki strok | ||
Ingver
Ingver (sveži) | 1 cm cm | ||
Olje Olje | 40 ml ml | ||
Mleta govedina Mleta govedina | 400 g g | ||
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 6 g g | ||
Sojina omaka Sojina omaka | 80 ml ml | ||
Sol Sol | |||
Jajca Jajca | 2 | ||
Tajska bazilika
Tajska bazilika (po želji za dekoracijo) | 1 - 2 Vejica Vejica |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamSkleda z govedino
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Riž pripravite po navodilih na embalaži. Medtem očistite in operite pak choi ter ga po dolgem prerežite na polovico. Čili operite in narežite na drobne obročke. Sezamova semena med mešanjem popecite v ponvi brez olja do zlatorjave barve. Stresite jih iz ponve in pustite, da se ohladijo. Olupite čebulo, česen in ingver ter vse narežite na drobne kocke.
V veliki ponvi segrejte 2 žlici olja, dodajte mleto meso in čebulo ter med mešanjem na močnem ognju pražite približno 3 minute. Zmešajte sladkor, čili, sojino omako, ingver in česen. Mleto meso zmešajte z 2–3 žlicami mešanice. Po okusu začinite s soljo.
Vzemite iz ponve in pustite na toplem. V vročo ponev vlijte 1 žlico olja in med mešanjem na hitro prepražite pak choi. Odstranite. V drugi ponvi na žlički olja specite jajci na oko.
Zmešajte riž s sezamovimi semeni in ga v 2 skledah postrezite z mletim mesom, pak choijem in jajcem. Po želji okrasite s tajsko baziliko. Dodajte preostanek mešanice sojine omake.