Preprosto več za vas
Skleda z govedino

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Jasminov riž Jasminov riž200 g g
Pak Choi Pak Choi
(kitajsko zelje)
2
Čili Čili
(srednje pekoč)
1
Sezam Sezam10 g g
Čebula Čebula0,5
Česen Česen1 stroki strok
Ingver Ingver
(sveži)
1 cm cm
Olje Olje40 ml ml
Mleta govedina Mleta govedina400 g g
Rjavi sladkor Rjavi sladkor6 g g
Sojina omaka Sojina omaka80 ml ml
Sol Sol
Jajca Jajca2
Tajska bazilika Tajska bazilika
(po želji za dekoracijo)
1 - 2 Vejica Vejica

Skleda z govedino

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(0)

Priprava

Riž pripravite po navodilih na embalaži. Medtem očistite in operite pak choi ter ga po dolgem prerežite na polovico. Čili operite in narežite na drobne obročke. Sezamova semena med mešanjem popecite v ponvi brez olja do zlatorjave barve. Stresite jih iz ponve in pustite, da se ohladijo. Olupite čebulo, česen in ingver ter vse narežite na drobne kocke.

V veliki ponvi segrejte 2 žlici olja, dodajte mleto meso in čebulo ter med mešanjem na močnem ognju pražite približno 3 minute. Zmešajte sladkor, čili, sojino omako, ingver in česen. Mleto meso zmešajte z 2–3 žlicami mešanice. Po okusu začinite s soljo.

Vzemite iz ponve in pustite na toplem. V vročo ponev vlijte 1 žlico olja in med mešanjem na hitro prepražite pak choi. Odstranite. V drugi ponvi na žlički olja specite jajci na oko.

Zmešajte riž s sezamovimi semeni in ga v 2 skledah postrezite z mletim mesom, pak choijem in jajcem. Po želji okrasite s tajsko baziliko. Dodajte preostanek mešanice sojine omake.

Hranilne vrednosti

Maščobe61,2 g Ogljikovi hidrati35,3 g Proteini50 g kCal897 kJ3732