Pustite tuno, da se odtali, in riž za suši pripravite v skladu z navodili. Operite solatno kumarico, jo narežite na tanke ploščice ter marinirajte s soljo 1 Prise. Mlado čebulo narežite na kolobarje in odtajajte edamame. V ponvi segrejte 2 žlički olja, šalotko narežite na kocke in skupaj z emadameom pražite pribl. 2 minut, potem pustite, da se ohladi. Operite, posušite in na grobo sesekljajte koriander. Odtajano tuno popivnajte na suho, narežite na kocke in pražite v vroči ponvi z 2 žličkama olja na vsaki strani pribl. 1 minuto. Začinite s soljo in poprom ter vzemite iz ponve. Kocke tune pomešajte s šalotko in koriandrom. Vse sestavine prestavite v sklede, posipajte s koriandrom in pokapajte z avokadovim oljem in omako Sriracha.
Skledica Poke-Bowl s tuno
Sestavine
4
število porcij
-
- 250 g riž za suši
- 200 g delikatesne kumarice
- 2 g sol
- 120 g mlada čebula
- 30 g šalotka
- 10 g koriander
- 250 g tuna Lidl
- 8 g omaka Sriracha
- 10 ml avokadovo olje Lidl