Škratkovi kolački

Škratkovi kolački

TežavnostSrednje
Kuhanje60 min

Priprava

    Dve JŽ sladkorja zmešamo z dvema jajcema. Z ročnim mešalnikom na najvišji hitrosti mešamo 5 minut, da nastane puhasta, kot sneg, narasla krema.Ostanku mlečne prosene kaše dodamo naribano jabolko ali drugo sadje, vaniljev sladkor, maslo, limonino lupinico, čokolado in dobro premešamo. Z lopatko narahlo vmešamo jajčno kremo. Z maso napolnimo modelčke za mafine in na 180°C pečemo 25 minut v že ogreti pečici.Tik predenj so kolački pečeni, po navodilu na zavitku skuhamo puding. Še vročega polijemo po pečenih kolačkih.Škratove kolačke okrasimo s kokicami.

    NAMIGI

    Domač puding (za 4 osebe)

    V kozico zlijemo 0,5 l katerega koli mleka. Vanj stresemo še vaniljev sladkor. Medtem v manjši posodici zmešamo 2 žlici mleka, 2 žlici ostre moke in 2 rumenjaka. Mešamo toliko časa, da grudic ni več. Mešanico previdno vmešamo v toplo mleko in na nizki temperaturi kuhamo še dve minuti. Če želimo čokoladni puding, v mešanico vmešamo še temno čokolado.

    V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

    Recept so pripravili otroci OŠ Polzela, enota Vrtec.

    Fotografija: Urška Fartelj

Podobni recepti