
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Prosena kaša Prosena kaša | 400 g g | |
Jabolka Jabolka | 2 | |
Sladka smetana Sladka smetana | 1 dl dl | |
Maslo Maslo | 16 g g | |
Limonina lupina Limonina lupina | ||
Jajca Jajca | 2 | |
Jedilna čokolada Jedilna čokolada | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 10 g g | |
Vanilijev puding v prahu Vanilijev puding v prahu | 1 | |
Mleko Mleko | 5 dl dl | |
Trsni sladkor Trsni sladkor | 24 g g | |
Pokovka Pokovka |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listŠkratkovi kolački
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Dve JŽ sladkorja zmešamo z dvema jajcema. Z ročnim mešalnikom na najvišji hitrosti mešamo 5 minut, da nastane puhasta, kot sneg, narasla krema.Ostanku mlečne prosene kaše dodamo naribano jabolko ali drugo sadje, vaniljev sladkor, maslo, limonino lupinico, čokolado in dobro premešamo. Z lopatko narahlo vmešamo jajčno kremo. Z maso napolnimo modelčke za mafine in na 180°C pečemo 25 minut v že ogreti pečici.Tik predenj so kolački pečeni, po navodilu na zavitku skuhamo puding. Še vročega polijemo po pečenih kolačkih.Škratove kolačke okrasimo s kokicami.
NAMIGI
Domač puding (za 4 osebe)
V kozico zlijemo 0,5 l katerega koli mleka. Vanj stresemo še vaniljev sladkor. Medtem v manjši posodici zmešamo 2 žlici mleka, 2 žlici ostre moke in 2 rumenjaka. Mešamo toliko časa, da grudic ni več. Mešanico previdno vmešamo v toplo mleko in na nizki temperaturi kuhamo še dve minuti. Če želimo čokoladni puding, v mešanico vmešamo še temno čokolado.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili otroci OŠ Polzela, enota Vrtec.
Fotografija: Urška Fartelj