
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Prosena kaša Prosena kaša | 400 g g | ||
Jabolka Jabolka | 2 | ||
Sladka smetana Sladka smetana | 1 dl dl | ||
Maslo Maslo | 16 g g | ||
Limonina lupina Limonina lupina | |||
Jajca Jajca | 2 | ||
Jedilna čokolada Jedilna čokolada | |||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 10 g g | ||
Vanilijev puding v prahu Vanilijev puding v prahu | 1 | ||
Mleko Mleko | 5 dl dl | ||
Trsni sladkor Trsni sladkor | 24 g g | ||
Pokovka Pokovka |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamŠkratkovi kolački
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Dve JŽ sladkorja zmešamo z dvema jajcema. Z ročnim mešalnikom na najvišji hitrosti mešamo 5 minut, da nastane puhasta, kot sneg, narasla krema.Ostanku mlečne prosene kaše dodamo naribano jabolko ali drugo sadje, vaniljev sladkor, maslo, limonino lupinico, čokolado in dobro premešamo. Z lopatko narahlo vmešamo jajčno kremo. Z maso napolnimo modelčke za mafine in na 180°C pečemo 25 minut v že ogreti pečici.Tik predenj so kolački pečeni, po navodilu na zavitku skuhamo puding. Še vročega polijemo po pečenih kolačkih.Škratove kolačke okrasimo s kokicami.
NAMIGI
Domač puding (za 4 osebe)
V kozico zlijemo 0,5 l katerega koli mleka. Vanj stresemo še vaniljev sladkor. Medtem v manjši posodici zmešamo 2 žlici mleka, 2 žlici ostre moke in 2 rumenjaka. Mešamo toliko časa, da grudic ni več. Mešanico previdno vmešamo v toplo mleko in na nizki temperaturi kuhamo še dve minuti. Če želimo čokoladni puding, v mešanico vmešamo še temno čokolado.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili otroci OŠ Polzela, enota Vrtec.
Fotografija: Urška Fartelj