Preprosto več za vas
Škratkovi kolački

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Prosena kaša Prosena kaša400 g g
Jabolka Jabolka2
Sladka smetana Sladka smetana1 dl dl
Maslo Maslo16 g g
Limonina lupina Limonina lupina
Jajca Jajca2
Jedilna čokolada Jedilna čokolada
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor10 g g
Vanilijev puding v prahu Vanilijev puding v prahu1
Mleko Mleko5 dl dl
Trsni sladkor Trsni sladkor24 g g
Pokovka Pokovka

Škratkovi kolački

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(3)

Priprava

Dve JŽ sladkorja zmešamo z dvema jajcema. Z ročnim mešalnikom na najvišji hitrosti mešamo 5 minut, da nastane puhasta, kot sneg, narasla krema.Ostanku mlečne prosene kaše dodamo naribano jabolko ali drugo sadje, vaniljev sladkor, maslo, limonino lupinico, čokolado in dobro premešamo. Z lopatko narahlo vmešamo jajčno kremo. Z maso napolnimo modelčke za mafine in na 180°C pečemo 25 minut v že ogreti pečici.Tik predenj so kolački pečeni, po navodilu na zavitku skuhamo puding. Še vročega polijemo po pečenih kolačkih.Škratove kolačke okrasimo s kokicami.

NAMIGI

Domač puding (za 4 osebe)

V kozico zlijemo 0,5 l katerega koli mleka. Vanj stresemo še vaniljev sladkor. Medtem v manjši posodici zmešamo 2 žlici mleka, 2 žlici ostre moke in 2 rumenjaka. Mešamo toliko časa, da grudic ni več. Mešanico previdno vmešamo v toplo mleko in na nizki temperaturi kuhamo še dve minuti. Če želimo čokoladni puding, v mešanico vmešamo še temno čokolado.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili otroci OŠ Polzela, enota Vrtec.

Fotografija: Urška Fartelj