Skutina pita z marmelado

Skutina pita z marmelado

TežavnostLahko
Kuhanje60 min

Priprava

    Potrebuješ pekač premera:24 cm.

    V večji posodi zmešamo skuto, jajci, sladko smetano, sladkor v prahu in vanilijev sladkor. Maslo stopimo. Pekač za pito po dnu malce namastimo z maslom. Vzamemo dva lista testa in ju položimo v pekač (dobro pritisnemo ob robove). Kar je pri strani odveč, sproti odrežemo s škarjami, saj se testo hitro suši. Testo premažemo z maslom (tudi po robovih) in pokrijemo še z enim listom testa. Zopet premažemo z maslom in postopek ponovimo še dvakrat (najprej 2 lista testa nato 1 + 1 +1, skupaj 5 listov, po želji lahko tudi več). Zadnji list prav tako malce namažemo z maslom. Marmelado segrejemo, da bo bolj tekoča. Skutino maso vlijemo na testo in po vrhu z žličko razporedimo marmelado. Vzamemo zobotrebec in z njim marmelado “vijugasto” razporedimo. Pečemo na 175-180 C približno 25 - 30 minut (po potrebi manj ali več). Pito ohladimo in narežemo.

Podobni recepti