Potrebuješ pekač premera:24 cm.
Skutina pita z marmelado
Sestavine
-
- 350 g skuta
- 2 jajca
- 72 ml sladka smetana
- 40 g sladkor v prahu
- 1 vanilijev sladkor
- 1 vlečeno testo
- 108 g maslo
- 165 g marmelada
Priprava
V večji posodi zmešamo skuto, jajci, sladko smetano, sladkor v prahu in vanilijev sladkor. Maslo stopimo. Pekač za pito po dnu malce namastimo z maslom. Vzamemo dva lista testa in ju položimo v pekač (dobro pritisnemo ob robove). Kar je pri strani odveč, sproti odrežemo s škarjami, saj se testo hitro suši. Testo premažemo z maslom (tudi po robovih) in pokrijemo še z enim listom testa. Zopet premažemo z maslom in postopek ponovimo še dvakrat (najprej 2 lista testa nato 1 + 1 +1, skupaj 5 listov, po želji lahko tudi več). Zadnji list prav tako malce namažemo z maslom. Marmelado segrejemo, da bo bolj tekoča. Skutino maso vlijemo na testo in po vrhu z žličko razporedimo marmelado. Vzamemo zobotrebec in z njim marmelado “vijugasto” razporedimo. Pečemo na 175-180 C približno 25 - 30 minut (po potrebi manj ali več). Pito ohladimo in narežemo.