
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Skuta Skuta | 350 g g | ||
Jajca Jajca | 2 | ||
Sladka smetana Sladka smetana | 72 ml ml | ||
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 40 g g | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 1 | ||
Vlečeno testo Vlečeno testo | 1 | ||
Maslo Maslo | 108 g g | ||
Marmelada Marmelada | 165 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamSkutina pita z marmelado
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Potrebuješ pekač premera:24 cm.
V večji posodi zmešamo skuto, jajci, sladko smetano, sladkor v prahu in vanilijev sladkor. Maslo stopimo. Pekač za pito po dnu malce namastimo z maslom. Vzamemo dva lista testa in ju položimo v pekač (dobro pritisnemo ob robove). Kar je pri strani odveč, sproti odrežemo s škarjami, saj se testo hitro suši. Testo premažemo z maslom (tudi po robovih) in pokrijemo še z enim listom testa. Zopet premažemo z maslom in postopek ponovimo še dvakrat (najprej 2 lista testa nato 1 + 1 +1, skupaj 5 listov, po želji lahko tudi več). Zadnji list prav tako malce namažemo z maslom. Marmelado segrejemo, da bo bolj tekoča. Skutino maso vlijemo na testo in po vrhu z žličko razporedimo marmelado. Vzamemo zobotrebec in z njim marmelado “vijugasto” razporedimo. Pečemo na 175-180 C približno 25 - 30 minut (po potrebi manj ali več). Pito ohladimo in narežemo.