Preprosto več za vas
Skutna pita z jagodami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Pšenična moka Pšenična moka150 g g
Sladkor v prahu Sladkor v prahu50 g g
Maslo Maslo70 g g
Voda Voda40 ml ml
Skuta Skuta150 g g
Sladka smetana Sladka smetana2 dl dl
Jagode Jagode

Skutna pita z jagodami

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Potrebuješ pekač premera:20 - 21 cm
Testo: V posodo damo moko, sladkor v prahu in dobro premešamo. Dodamo na koščke narezano maslo in ga dobro vtremo v moko. Dodajamo vodo in zgnetemo testo. Pekač namastimo, kroglo testa položimo na sredino pekača in ga kar s prsti razprostremo po celem pekaču in robovih. Testo damo skupaj s pekačem za pol ure počivati v zamrzovalnik. Kos folije (spodnji del) namastimo z maslom in jo razprostremo po površini pekača, robove folije pa zavihamo ob rob testa. Na tak način nam stranice testa med peko ne bodo zdrsnile navzdol. Testo pečemo na 185 C (s folijo) oz. da so robovi rjavi, nato folijo odstranimo in pečemo še 10 minut. Testo ohladimo - to bo potem naš kalup za nadev.

Nadev: Stepemo sladko smetano s sladkorjem. V posodi zmešamo skuto in ji narahlo dodamo stepeno smetano. Nadev vsujemo v testo, poravnamo in damo v hladilnik za vsaj nekaj ur. Okrasimo s svežimi narezanimi koščki jagod in postrežemo.

Nasvet: Na testo lahko pred peko položimo tudi peki papir in nanj vsujemo suhi fižol. Tako bo naša pita ohranila lepo obliko.