
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Pšenična moka Pšenična moka | 150 g g | ||
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 50 g g | ||
Maslo Maslo | 70 g g | ||
Voda Voda | 40 ml ml | ||
Skuta Skuta | 150 g g | ||
Sladka smetana Sladka smetana | 2 dl dl | ||
Jagode Jagode |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamSkutna pita z jagodami
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Potrebuješ pekač premera:20 - 21 cm
Testo: V posodo damo moko, sladkor v prahu in dobro premešamo. Dodamo na koščke narezano maslo in ga dobro vtremo v moko. Dodajamo vodo in zgnetemo testo. Pekač namastimo, kroglo testa položimo na sredino pekača in ga kar s prsti razprostremo po celem pekaču in robovih. Testo damo skupaj s pekačem za pol ure počivati v zamrzovalnik. Kos folije (spodnji del) namastimo z maslom in jo razprostremo po površini pekača, robove folije pa zavihamo ob rob testa. Na tak način nam stranice testa med peko ne bodo zdrsnile navzdol. Testo pečemo na 185 C (s folijo) oz. da so robovi rjavi, nato folijo odstranimo in pečemo še 10 minut. Testo ohladimo - to bo potem naš kalup za nadev.
Nadev: Stepemo sladko smetano s sladkorjem. V posodi zmešamo skuto in ji narahlo dodamo stepeno smetano. Nadev vsujemo v testo, poravnamo in damo v hladilnik za vsaj nekaj ur. Okrasimo s svežimi narezanimi koščki jagod in postrežemo.
Nasvet: Na testo lahko pred peko položimo tudi peki papir in nanj vsujemo suhi fižol. Tako bo naša pita ohranila lepo obliko.