Preprosto več za vas
Skyramisu

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Kava Kava4 dl dl
Skyr Skyr350 g g
Sladka smetana Sladka smetana2 dl dl
Sladkor Sladkor90 g g
Baby piškoti Baby piškoti
Rum Rum
Kakav Kakav

Skyramisu

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Kavo skuhamo in postavimo na stran. Če uporabimo pekač s snemljivim robom namažemo stranice in jih obložimo s peki papirjem. V posodi ročno dobro zmešamo Skyr s polovico sladkorja in posebej stepemo sladko smetano s preostalo polovico sladkorja. Stepeno sladko smetano nato narahlo vmešamo v Skyr.

Piškote namočimo v kavo in jih polagamo na dno pekača. Morebitne luknjice “zamašimo” z manjšimi koščki piškotov, vse skupaj pa nato še pokapamo z rumom. Premažemo s polovico kreme in ponovimo postopek. Pripravljen skyramisu damo v hladilnik za vsaj 3 ure. Po želji skyramisu po vrhu potresemo z nesladkanim kakavom ali nadrobljenimi piškoti ter ga postrežemo ohlajenega.

Nasvet:Sladkor v kremi lahko poljubno povečamo ali zmanjšamo.