Skyramisu

Skyramisu

TežavnostSrednje
Kuhanje60 min

Priprava

    Kavo skuhamo in postavimo na stran. Če uporabimo pekač s snemljivim robom namažemo stranice in jih obložimo s peki papirjem. V posodi ročno dobro zmešamo Skyr s polovico sladkorja in posebej stepemo sladko smetano s preostalo polovico sladkorja. Stepeno sladko smetano nato narahlo vmešamo v Skyr.

    Piškote namočimo v kavo in jih polagamo na dno pekača. Morebitne luknjice “zamašimo” z manjšimi koščki piškotov, vse skupaj pa nato še pokapamo z rumom. Premažemo s polovico kreme in ponovimo postopek. Pripravljen skyramisu damo v hladilnik za vsaj 3 ure. Po želji skyramisu po vrhu potresemo z nesladkanim kakavom ali nadrobljenimi piškoti ter ga postrežemo ohlajenega.

    Nasvet:Sladkor v kremi lahko poljubno povečamo ali zmanjšamo.

Podobni recepti