
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Kava Kava | 4 dl dl | ||
Skyr Skyr | 350 g g | ||
Sladka smetana Sladka smetana | 2 dl dl | ||
Sladkor Sladkor | 90 g g | ||
Baby piškoti Baby piškoti | |||
Rum Rum | |||
Kakav Kakav |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamSkyramisu
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Kavo skuhamo in postavimo na stran. Če uporabimo pekač s snemljivim robom namažemo stranice in jih obložimo s peki papirjem. V posodi ročno dobro zmešamo Skyr s polovico sladkorja in posebej stepemo sladko smetano s preostalo polovico sladkorja. Stepeno sladko smetano nato narahlo vmešamo v Skyr.
Piškote namočimo v kavo in jih polagamo na dno pekača. Morebitne luknjice “zamašimo” z manjšimi koščki piškotov, vse skupaj pa nato še pokapamo z rumom. Premažemo s polovico kreme in ponovimo postopek. Pripravljen skyramisu damo v hladilnik za vsaj 3 ure. Po želji skyramisu po vrhu potresemo z nesladkanim kakavom ali nadrobljenimi piškoti ter ga postrežemo ohlajenega.
Nasvet:Sladkor v kremi lahko poljubno povečamo ali zmanjšamo.