Skyramisu

Skyramisu image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 4   dl kava
    • 350   g skyr
    • 2   dl sladka smetana
    • 90   g sladkor
    •   baby piškoti
    •   rum
    •   kakav

Priprava

    Kavo skuhamo in postavimo na stran. Če uporabimo pekač s snemljivim robom namažemo stranice in jih obložimo s peki papirjem. V posodi ročno dobro zmešamo Skyr s polovico sladkorja in posebej stepemo sladko smetano s preostalo polovico sladkorja. Stepeno sladko smetano nato narahlo vmešamo v Skyr.

    Piškote namočimo v kavo in jih polagamo na dno pekača. Morebitne luknjice “zamašimo” z manjšimi koščki piškotov, vse skupaj pa nato še pokapamo z rumom. Premažemo s polovico kreme in ponovimo postopek. Pripravljen skyramisu damo v hladilnik za vsaj 3 ure. Po želji skyramisu po vrhu potresemo z nesladkanim kakavom ali nadrobljenimi piškoti ter ga postrežemo ohlajenega.

    Nasvet:Sladkor v kremi lahko poljubno povečamo ali zmanjšamo.