
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Kava Kava | 4 dl dl | |
Skyr Skyr | 350 g g | |
Sladka smetana Sladka smetana | 2 dl dl | |
Sladkor Sladkor | 90 g g | |
Baby piškoti Baby piškoti | ||
Rum Rum | ||
Kakav Kakav |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSkyramisu
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Kavo skuhamo in postavimo na stran. Če uporabimo pekač s snemljivim robom namažemo stranice in jih obložimo s peki papirjem. V posodi ročno dobro zmešamo Skyr s polovico sladkorja in posebej stepemo sladko smetano s preostalo polovico sladkorja. Stepeno sladko smetano nato narahlo vmešamo v Skyr.
Piškote namočimo v kavo in jih polagamo na dno pekača. Morebitne luknjice “zamašimo” z manjšimi koščki piškotov, vse skupaj pa nato še pokapamo z rumom. Premažemo s polovico kreme in ponovimo postopek. Pripravljen skyramisu damo v hladilnik za vsaj 3 ure. Po želji skyramisu po vrhu potresemo z nesladkanim kakavom ali nadrobljenimi piškoti ter ga postrežemo ohlajenega.
Nasvet:Sladkor v kremi lahko poljubno povečamo ali zmanjšamo.