Preprosto več za vas
Puhast vanilijev biskvit

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Puhast vanilijev biskvit

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

0 min
(37)

Priprava

Priprava biskvita: Jajca, segreta na sobno temperaturo, ločimo na beljake in rumenjake. Beljake vlijemo v posodo mešalnika in jih pričnemo počasi stepati. Ko se ti pričnejo peniti povečamo hitrost in stepamo dokler se ne pričnejo tvoriti rahli vrhovi. Nato postopoma dodajamo sladkor v prahu in ves čas stepamo. Stepamo še 5 minut do mehkih vrhov in vse skupaj prestavimo v čisto skledo. Rumenjake nekoliko razžvrkljamo z vilicami in jih nežno in postopoma vmešamo k beljakom. K mešanici postopoma dodajamo 120 g presejane moke in sol, vmes ves čas rahlo mešamo s spatulo.

V skodelici zmešamo olje, mleko in vanilijev ekstrakt in vse skupaj primešamo k masi in nežno premešamo. Pri mešanju smo nežni zato, da ohranimo čim več zračnih mehurčkov, ki so nastali med stepanjem beljakov. Zmes za biskvit vlijemo v model za torte premera 20 cm. Pečemo 35-40 minut pri 150 °C, nato pa še 5 minut pri 170 °C. Biskvit odstranimo iz pečice, prestavimo na rešetke in počakamo, da se popolnoma ohladi. Odstranimo iz pekača in naš biskvit je pripravljen za uporabo.

Sestavljanje torte: Jagode operemo in narežemo na tanke rezine. Smetani za stepanje dodamo sladkor v prahu in jo stepemo do čvrstega. Nato ji primešamo še vanilijev ekstrakt in mascarpone. Vse dobro premešamo in odstavimo. Ohlajen biskvit prestavimo na podstavek za torte in povrh enakomerno razmažemo jagodno marmelado.

Povrh marmalade razporedimo rezine jagod. Nekaj jih prihranimo še za dekoracijo. Čez jagode razporedimo kremo iz smetane in mascarponeja. Povrh kreme dodamo še preostale jagode in postrežemo.