Indijske oreščke, orehe, vaniljo in sol dajte v multipraktik in orehe nasekljajte na srednje velike koščke, nato počasi dodajajte agavin sirup, da nastane lepljiva masa.
Sladka bučna pita
Sestavine
1
število pekačev
-
testo
- 230 g indijski oreščki
- 150 g orehi
- 24 ml agavin sirup
- ščepec sol
- ščepec vanilijev prah
-
krema
- 150 g indijski oreščki
- buča hokaido
- 180 ml agavin sirup
- 120 ml korenčkov sok
- 1,5 g vanilijev prah
- 1 g cimet
- ščepec muškatni orešček
- 200 ml kokosovo olje
Priprava
Testo s prsti spravite v obod za pito s premičnim dnom in ga postavite v hladilnik, da se nekoliko strdi.
Vse sestavine razen kokosove maščobe zmeljite v močnem blenderju do gladke Na koncu dodajte še stopljeno kokosovo maščobo in še enkrat dobro zmešajte. Nato vlijte v obod za pito in postavite v hladilnik za šest do osem ur, da se popolnoma strdi.