
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Testo
Moka Moka | 190 g g | |
Maslo Maslo | 120 g g | |
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 50 g g | |
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 2 | |
Fižolov pire
Fižolov pire (ostanek hrane) | 100 g g |
Kremna omaka
Sladka smetana Sladka smetana | 100 ml ml | |
Maskarpone sir Maskarpone sir | 30 g g | |
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 8 g g | |
Med
Med (po okusu) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSladke grmske kroglice
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V večjo skledo presejemo moko in sladkor v prahu. Premešamo. Dodamo stopljeno maslo, rumenjaka in pire fižola. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo v enotno testo. Testo oblikujemo v kepo, zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za slabo uro.Iz ohlajenega testa oblikujemo cmoke (40 do 50 gramov), ki jih po želji nadevamo. Cmoke kuhamo 10 minut v vreli vodi.Medtem pripravimo sladko medeno-smetanovo omako. Zmešamo sladko smetano, maskarpone in vaniljev sladkor. Dodamo še med, njegova količina je odvisna od tega, kako sladko omako želimo. Cmoke prelijemo s sladko omako in jih postrežemo še tople.
Avtorica:Neža Marjetič
Mentorica:Neva Vrčko Novak