V večjo skledo presejemo moko in sladkor v prahu. Premešamo. Dodamo stopljeno maslo, rumenjaka in pire fižola. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo v enotno testo. Testo oblikujemo v kepo, zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za slabo uro.Iz ohlajenega testa oblikujemo cmoke (40 do 50 gramov), ki jih po želji nadevamo. Cmoke kuhamo 10 minut v vreli vodi.Medtem pripravimo sladko medeno-smetanovo omako. Zmešamo sladko smetano, maskarpone in vaniljev sladkor. Dodamo še med, njegova količina je odvisna od tega, kako sladko omako želimo. Cmoke prelijemo s sladko omako in jih postrežemo še tople.
Sladke grmske kroglice
Sestavine
10
število porcij
-
Testo
- 190 g moka
- 120 g maslo
- 50 g sladkor v prahu
- 2 jajčni rumenjak
- 100 g fižolov pire ostanek hrane
-
Kremna omaka
- 100 ml sladka smetana
- 30 g maskarpone sir
- 8 g vanilijev sladkor
- med po okusu
Priprava
Avtorica:Neža Marjetič
Mentorica:Neva Vrčko Novak