
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
biskvit
Pšenična moka Pšenična moka | 150 g g | ||
Pecilni prašek Pecilni prašek | 4 g g | ||
Sladkor Sladkor | 80 g g | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 1 | ||
Jajca Jajca | 2 | ||
Kokosov napitek Kokosov napitek | 1 dl dl |
krema
Mascarpone Mascarpone | 250 g g | ||
Sladka smetana Sladka smetana | 60 ml ml | ||
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 40 g g | ||
Marmelada Marmelada | |||
Jagode Jagode |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamSladko srce
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V manjši posodi zmešamo moko in pecilni prašek. Sladkor, vanilin sladkor in jajci v drugi posodi močno penasto stepemo. Dodamo kokosov napitekin premešamo. Počasi dodamo še moko s pecilnim praškom. Maso vlijemo v pomaščen pekač v obliki srca inpečemo na 175 °C približno 23-25 minut.
Pečen kolač malce ohladimo in po potrebi, če se nam je po sredini zelo dvignil, ta del z nožem odrežemo. Tako po vrhu dobimo ravno površino. Prelijemo jo z nekaj žlicami sladkornega sirupa in pustimo, da se popolnoma ohladi. Sladkorni sirup pripravimo tako, da skupaj zmešamo nekaj žlic tople vode in žlico sladkorja.
Za kremo zmešamo maskarpone, 5 žlic sladke smetane in 2 žlici sladkorja v prahu.
Biskvit najprej premažemo s jagodno ali malinovo marmelado, nato pa po vrhu previdno nadevamo še maskarpone kremo. Kremo lepo razporedimo, okrasimo z jagodami in po želji posujemo z naribano čokolado (lahko tudi stopljeno). Hranimo v hladilniku.