Sladko srce

Sladko srce image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

4 število porcij
  • biskvit

    • 150   g pšenična moka
    • 4   g pecilni prašek
    • 80   g sladkor
    • 1   vanilijev sladkor
    • 2   jajca
    • 1   dl kokosov napitek
  • krema

    • 250   g mascarpone
    • 60   ml sladka smetana
    • 40   g sladkor v prahu
    •   marmelada
    •   jagode

Priprava

    V manjši posodi zmešamo moko in pecilni prašek. Sladkor, vanilin sladkor in jajci v drugi posodi močno penasto stepemo. Dodamo kokosov napitekin premešamo. Počasi dodamo še moko s pecilnim praškom. Maso vlijemo v pomaščen pekač v obliki srca inpečemo na 175 °C približno 23-25 minut.

    Pečen kolač malce ohladimo in po potrebi, če se nam je po sredini zelo dvignil, ta del z nožem odrežemo. Tako po vrhu dobimo ravno površino. Prelijemo jo z nekaj žlicami sladkornega sirupa in pustimo, da se popolnoma ohladi. Sladkorni sirup pripravimo tako, da skupaj zmešamo nekaj žlic tople vode in žlico sladkorja.

    Za kremo zmešamo maskarpone, 5 žlic sladke smetane in 2 žlici sladkorja v prahu.

    Biskvit najprej premažemo s jagodno ali malinovo marmelado, nato pa po vrhu previdno nadevamo še maskarpone kremo. Kremo lepo razporedimo, okrasimo z jagodami in po želji posujemo z naribano čokolado (lahko tudi stopljeno). Hranimo v hladilniku.