V manjši posodi zmešamo moko in pecilni prašek. Sladkor, vanilin sladkor in jajci v drugi posodi močno penasto stepemo. Dodamo kokosov napitekin premešamo. Počasi dodamo še moko s pecilnim praškom. Maso vlijemo v pomaščen pekač v obliki srca inpečemo na 175 °C približno 23-25 minut.
Sladko srce
Sestavine
4
število porcij
-
biskvit
- 150 g pšenična moka
- 4 g pecilni prašek
- 80 g sladkor
- 1 vanilijev sladkor
- 2 jajca
- 1 dl kokosov napitek
-
krema
- 250 g mascarpone
- 60 ml sladka smetana
- 40 g sladkor v prahu
- marmelada
- jagode
Priprava
Pečen kolač malce ohladimo in po potrebi, če se nam je po sredini zelo dvignil, ta del z nožem odrežemo. Tako po vrhu dobimo ravno površino. Prelijemo jo z nekaj žlicami sladkornega sirupa in pustimo, da se popolnoma ohladi. Sladkorni sirup pripravimo tako, da skupaj zmešamo nekaj žlic tople vode in žlico sladkorja.
Za kremo zmešamo maskarpone, 5 žlic sladke smetane in 2 žlici sladkorja v prahu.
Biskvit najprej premažemo s jagodno ali malinovo marmelado, nato pa po vrhu previdno nadevamo še maskarpone kremo. Kremo lepo razporedimo, okrasimo z jagodami in po želji posujemo z naribano čokolado (lahko tudi stopljeno). Hranimo v hladilniku.