Preprosto več za vas
Sladko srce

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

biskvit

Pšenična moka Pšenična moka150 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek4 g g
Sladkor Sladkor80 g g
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor1
Jajca Jajca2
Kokosov napitek Kokosov napitek1 dl dl

krema

Mascarpone Mascarpone250 g g
Sladka smetana Sladka smetana60 ml ml
Sladkor v prahu Sladkor v prahu40 g g
Marmelada Marmelada
Jagode Jagode

Sladko srce

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(1)

Priprava

V manjši posodi zmešamo moko in pecilni prašek. Sladkor, vanilin sladkor in jajci v drugi posodi močno penasto stepemo. Dodamo kokosov napitekin premešamo. Počasi dodamo še moko s pecilnim praškom. Maso vlijemo v pomaščen pekač v obliki srca inpečemo na 175 °C približno 23-25 minut.

Pečen kolač malce ohladimo in po potrebi, če se nam je po sredini zelo dvignil, ta del z nožem odrežemo. Tako po vrhu dobimo ravno površino. Prelijemo jo z nekaj žlicami sladkornega sirupa in pustimo, da se popolnoma ohladi. Sladkorni sirup pripravimo tako, da skupaj zmešamo nekaj žlic tople vode in žlico sladkorja.

Za kremo zmešamo maskarpone, 5 žlic sladke smetane in 2 žlici sladkorja v prahu.

Biskvit najprej premažemo s jagodno ali malinovo marmelado, nato pa po vrhu previdno nadevamo še maskarpone kremo. Kremo lepo razporedimo, okrasimo z jagodami in po želji posujemo z naribano čokolado (lahko tudi stopljeno). Hranimo v hladilniku.