
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.
Sestavine
Sestavine za kolač
Češnje brez koščic Češnje brez koščic | 300 g g | |
Mleti mandlji Mleti mandlji | 250 g g | |
Pecilni prašek Pecilni prašek | 2 žličk žlička | |
Sol Sol | 0,5 žličk žlička | |
Maslo Maslo | 110 g g | |
Sladkor Sladkor | 150 g g | |
Limonina lupina Limonina lupina | 1 žlice žlica | |
Mandljev ekstrakt Mandljev ekstrakt | 0,25 žličk žlička | |
Jajca
Jajca (L) | 4 |
Sestavine za puding kremo
Vanilijev puding v prahu Vanilijev puding v prahu | 2 | |
Sladkor Sladkor | 85 g g | |
Mleko Mleko | 600 ml ml | |
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat | 1 žličk žlička | |
Sladka smetana Sladka smetana | 200 g g |
Sestavine za češnjev džem
Češnje brez koščic Češnje brez koščic | 300 g g | |
Sladkor
Sladkor (3:1) | 80 g g | |
Limonin sok Limonin sok | 2 žlice žlica | |
Češnjevo žganje Češnjevo žganje | 1,5 žlice žlica |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBrezglutensko pecivo s češnjami in pudingom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Priprava češnjevega džema:
- V lonec stresemo češnje, sladkor, limonin sok in češnjevo žganje. Premešamo in pustimo marinirati 10 minut.
- S paličnim mešalnikom na grobo zmeljemo češnje.
- Lonec s češnjami postavimo na zmeren ogenj, zavremo nato mešamo in kuhamo še 3-4 minute, da se češnje zgostijo.
- Gostoto preverimo tako, da damo v zamrzovalnik krožnik in če se džem zgosti, končamo kuhanje.
- Češnjev džem prelijemo v široko posodo in ga hitro ohladimo v hladilniku.
*Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!
Priprava puding kreme:
- V skodelici skupaj zmešamo 2 vrečki vanilijevega pudinga, sladkor in 100 ml mleka
- V loncu segrejemo 500 ml mleka skoraj do vretja.
- Lonec odstavimo z ognja in k mleku primešamo mešanico za puding.
- Puding kuhamo na zmernem ognju 2-3 minute, vmes neprestano mešamo. Ko se puding zgosti in prične brbotati, ga odstavimo in vmešamo vanilijev ekstrakt.
- Puding prelijemo v plitvo in široko posodo. Površino pudinga pokrijemo s folijo za živila in ga popolnoma ohladimo.
- Ohlajen puding dobro premešamo z ročnim mešalnikom, da ga zrahljamo nato stepemo sladko smetano do čvrstih vrhov.
- Smetano primešamo k pudingu in je krema pripravljena.
Priprava mandljevega biskvita:
- Pečico segrejemo na 175 °C in pripravimo kvadraten pekač (22 cm). pekač premažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko.
- Češnje očistimo in izkoščičimo.
- Jajca ločimo na beljake in rumenjake.
- V skledo stresemo mlete mandlje, pecilni prašek, sol in premešamo.
- V skledo mešalnika damo maslo sobne temperature in ga z lopatastim nastavkom stepamo 1 minuto.
- Dodamo 100 g sladkorja in stepamo 3 minute.
- K maslu dodamo lupinico ene limone in mandljev ekstrakt.
- Sedaj med mešanjem postopoma dodajamo 4 rumenjake. Masa bo postala kremna in puhasta.
- K jajčni masi primešamo suhe sestavine in pustimo ob strani.
- V večji skledi pričnemo stepati beljake. Stepemo jih do mehkih vrhov nato pričnemo postopoma dodajati 50 g sladkorja. Stepemo jih do čvrstih vrhov.
- Beljake postopoma primešamo k biskvitni masi.
- Maso za biskvit vlijemo v pripravljen pekač in po površini enakomerno razporedimo cele češnje. Češnje s prstom nežno potisnemo v maso za biskvit.
- Biskvit pečemo 40 minut, na sredini in brez ventilacije. Ko iz sredine biskvita izvlečemo čist zobotrebec je biskvit končan.
Sestavljanje češnjeve sladice:
- Na ohlajen mandljev biskvit enakomerno razmažemo češnjev nadev.
- Čez nadev enakomerno razmažemo vanilijevo kremo, pokrijemo s folijo za živila in postavimo v hladilnik za 2 uri, da sladica odstoji.
- Sladico narežemo na kocke ali rezine in jih okrasimo s svežimi češnjami.