Preprosto več za vas
Brezglutensko pecivo s češnjami in pudingom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.

Sestavine

Sestavine za kolač

Češnje brez koščic Češnje brez koščic300 g g
Mleti mandlji Mleti mandlji250 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek2 žličk žlička
Sol Sol0,5 žličk žlička
Maslo Maslo110 g g
Sladkor Sladkor150 g g
Limonina lupina Limonina lupina1 žlice žlica
Mandljev ekstrakt Mandljev ekstrakt0,25 žličk žlička
Jajca Jajca
(L)
4

Sestavine za puding kremo

Vanilijev puding v prahu Vanilijev puding v prahu2
Sladkor Sladkor85 g g
Mleko Mleko600 ml ml
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat1 žličk žlička
Sladka smetana Sladka smetana200 g g

Sestavine za češnjev džem

Češnje brez koščic Češnje brez koščic300 g g
Sladkor Sladkor
(3:1)
80 g g
Limonin sok Limonin sok2 žlice žlica
Češnjevo žganje Češnjevo žganje1,5 žlice žlica

Brezglutensko pecivo s češnjami in pudingom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(10)

Priprava

Priprava češnjevega džema:

  1. V lonec stresemo češnje, sladkor, limonin sok in češnjevo žganje. Premešamo in pustimo marinirati 10 minut.
  2. S paličnim mešalnikom na grobo zmeljemo češnje.
  3. Lonec s češnjami postavimo na zmeren ogenj, zavremo nato mešamo in kuhamo še 3-4 minute, da se češnje zgostijo.
  4. Gostoto preverimo tako, da damo v zamrzovalnik krožnik in če se džem zgosti, končamo kuhanje.
  5. Češnjev džem prelijemo v široko posodo in ga hitro ohladimo v hladilniku.

*Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

Priprava puding kreme:

  1. V skodelici skupaj zmešamo 2 vrečki vanilijevega pudinga, sladkor in 100 ml mleka
  2. V loncu segrejemo 500 ml mleka skoraj do vretja.
  3. Lonec odstavimo z ognja in k mleku primešamo mešanico za puding.
  4. Puding kuhamo na zmernem ognju 2-3 minute, vmes neprestano mešamo. Ko se puding zgosti in prične brbotati, ga odstavimo in vmešamo vanilijev ekstrakt.
  5. Puding prelijemo v plitvo in široko posodo. Površino pudinga pokrijemo s folijo za živila in ga popolnoma ohladimo.
  6. Ohlajen puding dobro premešamo z ročnim mešalnikom, da ga zrahljamo nato stepemo sladko smetano do čvrstih vrhov.
  7. Smetano primešamo k pudingu in je krema pripravljena.

Priprava mandljevega biskvita:

  1. Pečico segrejemo na 175 °C in pripravimo kvadraten pekač (22 cm). pekač premažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko.
  2. Češnje očistimo in izkoščičimo.
  3. Jajca ločimo na beljake in rumenjake.
  4. V skledo stresemo mlete mandlje, pecilni prašek, sol in premešamo.
  5. V skledo mešalnika damo maslo sobne temperature in ga z lopatastim nastavkom stepamo 1 minuto.
  6. Dodamo 100 g sladkorja in stepamo 3 minute.
  7. K maslu dodamo lupinico ene limone in mandljev ekstrakt.
  8. Sedaj med mešanjem postopoma dodajamo 4 rumenjake. Masa bo postala kremna in puhasta.
  9. K jajčni masi primešamo suhe sestavine in pustimo ob strani.
  10. V večji skledi pričnemo stepati beljake. Stepemo jih do mehkih vrhov nato pričnemo postopoma dodajati 50 g sladkorja. Stepemo jih do čvrstih vrhov.
  11. Beljake postopoma primešamo k biskvitni masi.
  12. Maso za biskvit vlijemo v pripravljen pekač in po površini enakomerno razporedimo cele češnje. Češnje s prstom nežno potisnemo v maso za biskvit.
  13. Biskvit pečemo 40 minut, na sredini in brez ventilacije. Ko iz sredine biskvita izvlečemo čist zobotrebec je biskvit končan.

Sestavljanje češnjeve sladice:

  1. Na ohlajen mandljev biskvit enakomerno razmažemo češnjev nadev.
  2. Čez nadev enakomerno razmažemo vanilijevo kremo, pokrijemo s folijo za živila in postavimo v hladilnik za 2 uri, da sladica odstoji.
  3. Sladico narežemo na kocke ali rezine in jih okrasimo s svežimi češnjami.